Hvad er en canadisk eTA? – Hvis du rejser til Canada har du brug for en!

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Siden 30. september 2016 har det været obligatorisk at søge om forhåndsgodkendelse til indrejse i Canada via Electronic Travel Authorization (eTA) – men hvad er eTA og hvordan registrere man sig? Grundlæggende svare den canadiske eTA til amerikanernes ESTA, som mange rejsende nok kender bedre.

Fremfor at ansøge om et regulært visum, kan danske ferierejsende som opholder sig maksimalt seks måneder i Canada, nøjes med at udfylde en eTA ansøgning online og få godkendt indrejse. Er du i transit i Canada, på vej til for eksempel USA eller Cuba, skal du også ansøge om en eTA. Sjovt nok kræves der ikke en eTA hvis man kommer til Canada i bil eller med båd – kun ved ankomst med fly.

Den canadiske eTA er gyldig i fem år eller indtil dit pas udløber og den koster blot 7 canadiske dollars.

Ansøgningsprocessen er ret simpel, som du kan se nedenfor:

For at kunne ansøge skal du have et gyldigt pas, en e-mail adresse og et kreditkort. Alle rejsende skal have deres egen individuelle eTA.

De venlige mennesker i Canada har sammensat et nyttigt dokument, med information omkring de spørgsmål der stilles i ansøgningsprocessen og råd til hvordan man udfylder formularen korrekt.

Du bør få din Electronic Travel Authorization på plads mindst tre dage før din rejse (personligt vil jeg gøre det i så god tid som muligt). I de fleste tilfælde godkendes man i løbet af nogle få minutter, men når man rejser, sker det at alt der kan gå galt, går galt, så spar dig selv bekymringen og ansøg i god tid.

Hvis du vil vide mere om eTA kan du tjekke de canadiske myndigheders officielle hjemmeside, eller du kan se den beroligende Youtube video de også er lavet.

Konklusion

Det er billigt og relativt let at få en canadisk eTA – bare husk at ansøg før du rejser!

 

Oprindeligt udgivet af Joe Deeney på InsideFlyer.co.uk

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *