Canada afskaffer papirformularer til immigration

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

For at gøre det nemmere og øge effektiviteten afskaffer de canadiske myndigheder gradvist papirformularer til declaration forms. I stedet for bliver der installeret selvbetjente computerkiosker i lufthavnene som skal automatisere processen.

Den selvbetjente kiosk kan indscanne og ved hjælp af ansigtsgenkendelse tjekke passagerernes rejsedokument eller pas. På skærmen kan passgerene besvare de velkendte standardspørgsmål. Derefter bliver der udskrevet en seddel som skal forevises til en betjent. Det vil også være muligt at downloade en app på forhånd og gennemføre formaliteterne i den. I det tilfælde vil computeren scanne en QR-kode i appen.

Disse primary inspection kiosks er allerede installeret i lufthavnen i landets hovedstad, Ottawa. Resten af året vil de bliver installeret i de fleste større lufthavne i Canada. Stort set alle internationale rejsende kan bruge kioskerne.

Husk at ansøge om eTA inden du rejser til Canada!

Automatisering

Canada følger hermed trenden med at indføre mere automatisering i lufthavnene. Mange europæiske lufthavne har fået installeret automatiske scannere i paskontrollen. Også i USA kan nogle rejsende bruge selvbetjente computere til at udfylde formularer og indscanne rejsedokumenterne. Det kan i mange tilfælde spare rejsende en del tid ved at komme udenom køen til de betjente skranke.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af The Flying Dutchboy fra vores søsterside Insideflyer.nl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *