Flere lande fjerne alle COVID-19 adgangskrav

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Her fra oktober måned er der en række populære rejselande, som fjerner eller lemper COVID-19 adgangskravuene. Dermed bliver det nemmere for danskerne at rejse til landene

Et af de lande, som har meldt at de fjerne deres COVID-19 adgangskrav, er Canada. Japan har også meldt at de efter to år med næsten helt lukkede grænser åbner op for turister.

Udover Canada og Japan, så er Hong Kong og Taiwan også i gang med at åbne op. Dette er dog ikke en fuld åbning, men mere en markant lemping af reglerne til noget som er meget mere brugbart – men dog forbundet med en vis risiko i tilfælde af sygdom.

Canada

For Canada forlyder det at det vil gavne den kommende vinters turistrejser, som her i løbet af sommeren og efteråret har vist en god stigende trend. Til vinterens skiturister, så vil det bestemt blive nemmere at komme op i den gode puddersne i for eksempel Banff eller Lake Louise.

Japan

Japan forventer at en åbning af grænserne og lempelse af deres COVID restriktioner, vil give dem et boost til virksomhederne og også valutaen, som har været under pres over for dollaren. Så med åbne grænser, så er håbet at det vil styrke den japanske økonomi.

Taiwan

Taiwan dropper deres isolations og karantænekrav for internationale rejsende i midten af oktober.

Dermed bliver det næsten normalt at rejse til Taiwan igen.

Hong Kong

For rejsende til Hong Kong er der en markant lempelse i restriktionerne, men det er ikke blevet mindre risikofyldt at tage afsted. For selvom du ikke længere bliver nød til at være i karantæne på et hotel lige efter ankomst, så skal du i stedet for tage en større mængde COVID test.

For en 8 dages rejse til Hong Kong skal du tage hvad der svarer til 1,5 test per dag. Det er i alt 12 test og fordeler sig på 4 PCR test og så 8 kviktest. Den første PCR test tages i lufthavnen.

Men efter ankomst må du gå frit rundt i Hong Kong og tage metro og handle i butikkerne. Men du må ikke besøge hvad der kaldes højrisiko steder, som er restauranter eller barer. Det må du først efter 3 dage og fortsat negative test.

Bliver du testet positiv, så skal du i isolation i et af de officielle “Community Facility“. Der skal du være i mindst en uge og indtil en test viser negativ igen.

Så Hong Kong skal du kun tage til om du virkelig skal noget. Det er ikke lige til en forlænget weekend, da risikoen for at blive sendt i isolation fortsat er høj grundet mængden af test du skal tage.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *