USA rejser – en afklaring kan komme allerede i denne eller næste uge

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Lad det være være sagt med det samme – det er bestemt ikke sikkert at du som turist kan komme til USA lige med det samme. Smittetal for UK og flere Schengen lande er simpelthen ikke lave nok set ud fra et amerikansk synspunkt.

Der er rigtigt mange som spørger ind til, hvor vi tror på at USA åbner grænserne igen for turister og normale forretningsrejsende. Især når flere EU lande for eksempel har åbnet deres grænser op for netop amerikanerne.

I går kom Canada med en positiv melding. De åbner op for vaccinerede turister den 7. september 2021:

On September 7, 2021, provided that the domestic epidemiologic situation remains favourable, the Government intends to open Canada’s borders to any fully vaccinated travellers who have completed the full course of vaccination with a Government of Canada-accepted vaccine at least 14 days prior to entering Canada and who meet specific entry requirements.

Der skrives at den nuværende situation forsat skal være “fordelagtig”, men der er kommet en dato på. Allerede den 9. august 2021 åbner Canada op for den amerikanske grænse og dette sætter den amerikanske regering under yderlig pres for at åbne gensidigt op.

Der har været ganske få officielle udmeldinger fra USA, men i sidste uge blev præsident Joe Biden netop stillet dette spørgsmål af den tyske Kansler Angela Merkel på det Ovale Kontor i Washington D.C.

Helt konkret sagde præsident Joe Biden:

It’s in process now…

We will able to answer that question … in the next several days…

Kilde CNN

Det er Delta varianten som er den primære grund. Den spreder sig i USA og Europa på en måde som får USA til at være bekrymret. Dertil at den amerikanske befolkning ikke er helt så langt fremme med at blive vaccineret som præsident Joe Biden havde ønsket sig.

Seneste (uofficielle) udmeldte dato er den 6. september eller Labor Day i USA. For nogle dage siden sagde Gina Raimondo, der er U.S. Secretary of Commerce eller Handelsminister følgende:

Jeg kan love at det er top prioritet at få forretningsrejsende og turister tilbage til USA igen.

Jeg gør alt hvad jeg kan for at åbne vores nøgle korridorer op for de internationale forretningsrejsende. Jeg håber at vi efter “Labor Day” vil se en stigning i både forretningsrejser og internationale rejser.

Gina Raimondo, der er U.S. Secretary of Commerce.

Vi ser også at SAS i netop starten af september måned øger på USA. Blandt andet starter de deres Boston ruten op igen den 1. september.

Læs mere: SAS øger afgangene til USA

Netop denne rute er for mange læserer på InsideFlyer ekstra spændende, da det er der den nye SAS Airbus A321LR skal bruges på.

Hvad kan kravene blive?

Den officielle melding fra CDC er at du ikke bør rejse internationalt før du er færdigvaccineret. Dette indikerer også at dette kunne blive et af de centrale krav ved en første åbning.

Et krav om en negativ PCR test kan også sagtens blive lagt oven på kravet om færdigvaccination og dette skyldes at netop Delta varianten godt kan smitte trods man er færdigvaccineret.

Det er også sandsyneligt at der åbnes op for forretingsrejsende før der åbnes op for turister, som rejser på en ESTA godkendelse.

Nogle forretningsrejsende kan allerede rejse til USA

Det er faktisk muligt for nogle forretningsrejsende at rejse til allerede nu. Det er grundet en “National Interest Exception (NIE)”. Denne NIE giver dig en mulighed for at søge om adgang til USA hvis du kan godtgøre at din forretningsrejse dækker følgende krav:

Certain travelers seeking to provide vital support for critical infrastructure, and qualified travelers seeking to enter the United States for purposes related to humanitarian travel, public health response, and national security can be granted a National Interest Exception (NIE) to the proclamation.

Kilde: USA

Så er din rejse til USA noget som bidrage med vital support for kritisk amerikansk infrastruktur, så kan du få en NIE.

Den præcise definition på hvad kritisk amerikansk infrastruktur er for noget, er ikke klart defineret. Vi har flere eksempler på hvad der har været brugt for at få en godkendt NIE:

  • Rejser der giver køb af amerikansk produceret varer inden for landbruget
  • Besøg i amerikanske datterselskaber, hvor formålet var at sikre økonomi og arbejdspladser
  • Arbejde inden for transport og logistik, der vurderes for central infrastruktur i USA

Så der ikke nogen direkte opskrift, så vores anbefaling er at læse godt op på reglerne, som de er lige nu, og så ellers få ansøgt. En godkendt NIE gælder i 12 måneder fra udstedelsen, så det kan være en god måde at holde “døren åben” til USA.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *