Pak kufferten: Du kan nok snart rejse til USA igen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Central kilde i den amerikanske regering har sat en dato på, hvornår du igen kan besøge USA. Så måske kan du snart begynde at pakke kufferten og bestille flybilletten.

Det er Gina Raimondo, der er U.S. Secretary of Commerce eller Handelsminister, som i denne uge har nævnt et klart mål om snarlig åbning.

Hun udtalte ifølge Business Travel News følgende på et webinar afholdt af American Hotel & Lodging Association:

Jeg kan love at det er top prioritet at få forretningsrejsende og turister tilbage til USA igen.

Jeg gør alt hvad jeg kan for at åbne vores nøgle korridorer op for de internationale forretningsrejsende. Jeg håber at vi efter “Labor Day” vil se en stigning i både forretningsrejser og internationale rejser.

Gina Raimondo, der er U.S. Secretary of Commerce

Europa har her i løbet af juni måned allerede åbnet op for at amerikanerne kan rejse ind i flere lande, som for eksempel Frankrig og Portugal (med krav om vaccinationer og lignende), og flere andre forventes at komme til. Derfor er det også forventet at USA vil gøre det samme.

Præsident Joe Biden har tidligere udtalt at datoen den 4. juli 2021, var et klart mål, da det også var der at 70% af alle amerikanere skulle være vaccineret. Dette mål nåes formodentlig ikke og derfor flyttes datoen en måneds tid.

Den nye dato for genopning er sat til den 6. september 2021. Der var ikke sat en bestemt dato, men at Gina Raimondo netop nævner “Labor Day” gør at vi kan sætte denne dato.

Lige nu kan du som har behov for at rejse i forbindelse med forretningen ansøge om et National Interest Exception (NIE). Dette kan give adgang, hvis det er i amerikansk interesse at du skal ind. Dette er for eksempel at besøget er vigtigt for at bidrage til amerikansk økonomi og amerikanske virksomheders økonomi. Læs mere om NIE her under afsnittet “National Interest Exceptions for Students/Academics, Journalists, and Business Travelers – Updated 1 June 2021”.

Så vi håber forsat på at efteråret giver muligheder for rejser til USA og med nye udmeldinger fra centrale personer i den amerikanske regering, efter en tid uden opdateringer, så er vi optimistiske på efteråret.

I første omgang tror vi at der kommer en åbning for forretningsrejsende, som er vaccineret og derefter følgende turisterne. Begge gruppe er dem som primært rejser på en ESTA eller andet visa. Det kan også betyde at mange studerende får nemmere ved at få deres studie visa lavet og dermed kan få lov til at studere i USA med lidt forsinkelse. Dog skal det siges at med et NIE, og et udstedt visa, så burde det være muligt at rejse allerede nu.

Flyselskaber presser også ganske hårdt på at få åbne op for de internationale rejser. Dette udtalte flere flyselskaber i en fælles erklæring i starten af juni måned.

Book flybilletter mens de er billige

Vi vil anbefale at booke flybilletterne mens de er billigst mulige – og der er netop nu mange gode rejse deals at gøre.

De fleste flyselskaber har forsat meget fleksible betingelser for refusion eller flytning af flybilletten og betaler du med et kreditkort, så er det ret godt sikret i at få dine penge tilbage i form af en voucher eller retur på kreditkortet.

Derfor kan der være en fordel i at købe dine flybilletter nu til efterårets rejser, da der kan opstå en høj efterspørgsel, hvis “ketchup effekten” holder stik og mange vil rejse til USA. Det vil resultere i højere priser på flybilletter i en kortere periode.

Har du en rejse planlagt til USA? Del rejseplanerne med os i kommentarfeltet.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *