Dansk pilot hos Emirates – Fra Ringsted til Dubai

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Emirates søger co-piloter til verdens største flåde af Airbus A380 og Boeing 777 og Martin Feilberg anbefaler det og siger “Du skal være klar på et eventyr”.

I takt med at rejselysten vender tilbage verden over, bliver der igen rift om branchens mange professioner. Lige nu er et af verdens største passagerflyselskaber, Emirates, på jagt efter co-piloter til selskabets Boeing 777 og Airbus A380 fly. Med jobbet følger en base i Dubai og en attraktiv ansættelsespakke.

Udover det primære kriterie; at være en dygtig pilot, kræver det, at man er åben for at være en del af et multikulturelt team og har mod på nye eventyr. Det fortæller en nuværende dansk pilot hos Emirates. 

Hos Emirates har man nemlig flyvninger til over 140 destinationer og base i den pulserende og multikulturelle storby Dubai. Med jobbet følger en attraktiv ansættelsespakke, der inkluderer en række fordele såsom skattefri løn, indkvartering stillet til rådighed af selskabet, international skolegang betalt for op til tre børn, gratis transport til og fra arbejde, lægedækning samt eksklusive rabatter på shopping og fritidsaktiviteter i Dubai samt unikke rejsefordele på selskabets rutenet. 

Dansk pilot hos Emirates

For Martin Feilberg opstod drømmen om at blive pilot, da han var helt lille: 

Jeg er vokset op i Ringsted og troede egentlig aldrig, at min drøm om at blive pilot skulle gå i opfyldelse. Det er jo en dyr uddannelse, og jeg vidste ikke, om jeg overhovedet ville kunne bestå flyveskolen. Jeg lagde derfor tanken fra mig og begyndte at flyve svævefly i min fritid, men det gjorde kun drømmen om at blive pilot endnu større. Så for én gang for alle at få drømmen ud ad hovedet, besluttede jeg mig for at gå til optagelsesprøve på en flyveskole og da jeg bestod var jeg nødt til at forfølge drømmen. 

Martin Feilberg, kaptajn og instruktør hos Emirates. 

I dag har Martin været kaptajn i 17 år. De seneste 10 år hos Emirates, hvorfor han i 2012 flyttede til Dubai med sin hustru og dengang 13-årige søn.

Hos Emirates er man meget priviligeret. De tilbyder en god familieorienteret ansættelsespakke som var helt afgørende for mig, da jeg søgte jobbet hos Emirates. Det betød nemlig at min hustru og søn kunne flytte med til Dubai, hvor vi blandt andet har fået betalt bolig og skolegang til min søn. På den måde kunne jeg tilbringe meget mere tid med min familie.

Martin Feilberg, kaptajn og instruktør hos Emirates. 

Martin flyver i dag til destinationer på tværs af kontinenter, og fortæller at man hos Emirates kan byde ind på sine foretrukne flyvninger. Selv byder han ofte på København, så han kan besøge familie og venner i Danmark. 

Råd til en kommende Emirates-kollega

Spørger du Martin hvad en kommende kollega skal have med i bagagen er svaret klart:

Du skal være klar på et eventyr. Det er en stor forandring at flytte til et andet land med en anden kultur. Dette var noget, vi var meget spændte på, da jeg fik jobbet hos Emirates. Men det har kun overrasket os positivt. Dubai er en fascinerende multikulturel by, fyldt med meget mere end høje, moderne bygninger.

Martin Feilberg, kaptajn og instruktør hos Emirates. 

Herudover pointerer Martin, at det kræver en vis tolerance, åbenhed for andre kulturer og selvstændighed at takke ja til sådan en livsforandring – både professionelt og personligt. 

Er man klar på sådan et eventyr, får man et meget bekvemt liv i Dubai. Her findes mange sociale netværk fordi her bor så mange andre expats – der er både netværk for piloter, men bestemt også for resten af familien, hvis man bringer dem med hertil.

Martin Feilberg, kaptajn og instruktør hos Emirates. 

Forsidefoto: Emirates B777-31H(ER) (A6-EPT) i Copenhagen Kastrup Airport (CPH) (Foto: BongoPlanes)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *