Danske rejsebureauer: Myndighederne overreagerer

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Transit i lufthavne som er beliggende i EU-lande, som Udenrigsministeriet fraråder rejser til skal være tilladt til trods for, at Udenrigsministeriets fraråden også omfatter transit. Det mener Danmarks Rejsebureau forening.

Pakkerejseloven siger, at man som rejsende har ret til gebyrfri afbestilling, hvis en række omstændigheder er opfyldt. Men Danmarks Rejsebureau Forening mener ikke, at en mellemlanding i en lufthavn i et orange EU-land er en omstændighed, der påvirker passagerens rejse til den endelige destination så betydeligt, at gæsten har krav på afbestilling.Mellemlandinger udgør ikke nogen større risiko for den rejsende, så længe man ikke skal ud af lufthavnen. Alle lufthavne i Danmark er underlagt nøjagtigt de samme EU-forordninger og direktiver som samtlige andre EU-lufthavne. Derfor er der de samme risici her som i enhver anden lufthavn i hele EU-området. Med andre ord må den sundheds- og sikkerhedsmæssige indsats i alle EU-lufthavne være den samme uanset hvor du er og uafhængig af det enkelte lands smittetal i øvrigt.

På den baggrund mener vi ikke, at den rejsende som udgangspunkt er berettiget til afbestille en rejse gebyrfrit med henvisning til at transitlufthavnen er beliggende i et EU-land, der er ”orange”. Det er en trist overreaktion fra myndighederne, når meldingen er, at transit omfattes af den orange fraråden. Vi kan også se på nogle af Pakkerejse-Ankenævnets tidligere udstedte retningslinjer under andre krisesituationer, at man i flere tilfælde har undtaget transit fra den gebyrfrie afbestillingsret.

Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Det skal dog for en god ordens skyld understreges, at Pakkerejse-Ankenævnet endnu ikke har haft sager om denne problemstilling i relation til COVID-19.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

  1. Frank siger

    Suk, hvor vil jeg gerne have en anden regering som var kom med så mange hovsa ændringer. Jeg synes det er fuldstændig grotesk at de kan finde på at ligestille transit i en lufthavn med en rejse til landet. Det vidner om hvor lidt forstand panik mette har på rejseindustrien.

    Derudover synes jeg det er gotesk at jeg som dansk statsborger frit kan rejse til et orange land, og det værste der sker når jeg kommer hjem er at jeg bliver opfordret til at gå i 14 dags karantæne og blive testet, men nægter jeg har det ingen konsekvenser. En person som bor i det pågældende land kan tilgengæld ikke kommer til Danmark uden en masse papir arbejde og en MEGET godt dokumenteret grund. Corona gør ikke forskel på din nationalitet, så kom nu ind i kampen og lad og få ens regler hvad enten du er dansk statsborger eller ej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *