Danskerne vil have aktiv ferie: Få pulsen op i den spanske natur

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Sommerferien er i gang og rejselysten har efter næsten to års tørke for alvor ramt danskerne. Hvad end du drømmer om en sommerferie i vandreskoene eller på sadlen af en mountainbike, så har Spanien utallige muligheder for at danne ramme om din aktive sommerferie

Med sommerferien for døren er der særligt en form, der vinder danskernes rejseglade hjerter i år. Efterspørgslen på ferier, hvor man kan være aktiv, er steget. Et nyt nordisk studie viser, at 26 procent af danskerne overvejer at tage på aktiv ferie, og Danmarks største rejsebureau, Spies, har oplevet hele 92 procent flere søgninger på aktiv ferie end i 2019. 

Den spanske feriedestination er mere end blot smukke strande, solskinstimer og sydlandsk stemning. Spanien gemmer på unikke feriemuligheder for den aktive rejsende – hvad end du er typen, der fylder kufferten med vandrestøvler, cykelsko eller snorkeludstyr.

Mærk pulsen på “La isla bonita”
Med sine idylliske landskaber der byder på alt fra vulkaner og grønne skove til unikke strande og en stjerneklar himmel, er det med god grund, at La Palma har fået kaldenavnet “La isla bonita” – på dansk “den smukke ø”. 

På La Palma findes der utallige muligheder for at nyde øens smukke naturlandskaber – både med pulsen i hvile eller helt aktiv tilstand. 

Tag for eksempel på vandreture på mere end 1000 kilometer lange ruter langs enten vulkaner eller på kanten af øen langs kysten. Slå teltet op i hjertet af den nationale park, Caldera de Taburientes, hvor du kan sove under den åbne stjernehimlen og vågne til lyden af brusende vand fra floden. Hvis du er mere til den to-hjulede, er der cykelruter, der krydser hen over øen gennem fyrreskove og med udsigt til øens vulkaner. 

Hvis udsigten ikke er nok, kan du også få en oplevelse for livet på ATV på tværs af vulkanske lavastrømme og en laurbærskov. Til de mest frygtløse er der mulighed for at vove sig helt ind i jordens indre med en erfaren speleolog, der ved alt, hvad der er værd at vide om de mystiske grotter. 

Over og under vandet
Strandene på La Palma kan mere end blot at sikre en god kulør ved solbadning. Der er mange former for aktiviteter, du kan nyde ved havet. 

På La Palmas sydspids ligger Fuencaliente. Her er der mulighed for aktiviteter både over, i og under vandet. Tag for eksempel på kanotur langs kysten eller på dykkertur ved nærliggende øer såsom Cancajos, Tacacorte og Puerto Naos og oplev den fantastiske undervandsverden, som øens vulkaner har skabt. 

Trænger du i stedet til at mærke den friske luft i højere luftlag? Ethvert turistkontor på øen tilbyder muligheden for at opleve øen i fugleperspektiv med paragliding. La Palma er et af de steder i verden, hvor flest dage om året er perfekte til paragliding.

I selskab med naturen i det grønne Spanien
På nordkysten af det spanske fastland ligger Asturien også kaldet “det grønne Spanien”. Her er naturen overvældende med maleriske og frodige dale, skove, floder, grotter og bjergområder. 

Du kan opleve den uspolerede natur ved at tage på vandretur ad de stier, der engang blev brugt af hyrder til at krydse brede floder, dybe dale og høje bjerge. Selvom stierne er urgamle, er sværhedsgraden både perfekt til familier med børn og nybegyndere lige så vel som erfarne vandrere.

Der findes flere gode ruter, der er oplagte, når det handler om at søge væk fra hverdagens stress og jag og i stedet koble af. Prøv for eksempel en af de mest kendte ruter i hele Cordillera Cantábrica, der krydser nationalparken Picos de Europa. Følg Las Foces de El Pino, hvis du vil være i selskab med lyden af brusende vand fra floden på hele ruten, hvor du også bliver mødt af både kaskader og vandfald. 

Stien ved Las Xanas kløften er hugget ind i klippen. Her vil du blive ført gennem både tunneler, kløfte og dybe skove. Las Xanas kløften er desuden oplagt til børn, der kan slippe fantasien løs i det endeløse landskab, som vandrede I gennem et vaskeægte eventyr. 

Du kan med andre ord få maleriske naturlandskaber med brede floder, brusende vandfald og endeløse bjergområder uden at skulle rejse uden for Europa. Du kan opleve de spanske landskaber med pulsen i gang – hvad end du er på jagt efter nye eventyr eller et pusterum i selskab med naturen.

Kilde: Den Spanske Stats Turistbureau / PressemeddelseHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *