DAT åbner ny rute fra Billund til Norge

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Til sommer åbner danske DAT en ny rute fra Billund til Stord i Norge

Den 18. august 2019 åbner DAT en rute imellem Stord i det sydvestlige Norge og Billund. Ruten har til formål at trække norske turister til Danmark, men danskerne vil ligeledes give danskerne bedre adgang til området omkring Stord og Haugesund.

Ruten vil blive fløjet én gang ugentligt med et ATR 42-500 turboprop-fly, som i forvejen har base i Stord. Der er afgang fra Stord på fredage kl. 17 med ankomst i Billund kl. 18.30. I den anden retning vil der være afgang på søndage kl. 14 med ankomst i Stord kl. 15.30.

Flyet so bliver brugt på reten kan rumme 48 passagerer på den realtivt korte tur. Dog er turboprop-fly generelt kendte for at være støjende, hvilket man som passager må forberede sig på hjemmefra med f.eks. et par noice-cancelling høretelefoner.

DAT er ikke nye i Stord

DAT har i længere tid fløjet imellem Oslo og Stord, med det som de kalder “stordflyet”. Denne rute flyves ikke på lørdage, så det passer fint at flyet runder Danmark fra fredag aften til søndag over middag.

Det er efter sigende Sotrd lufthavn selv der har ønsket en rute til Danmark, som DAT afprøver med en foreløbig sommerrute.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *