De mest populære sommerdestinationer blandt danskerne ifølge Booking.com

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Sommeren er over os, og mange danskere glæder sig til at holde ferie i udlandet såvel som hjemme i Danmark. Booking.com har kigget på data og deler danskernes foretrukne internationale destinationer denne feriesæson.

Berlin er fortsat en klar favorit sammen med Hamborg og Prag. Det er hovedsageligt de store byer og hovedstæder i Europa, der tiltrækker danske rejsende. Sveriges største byer Stockholm og Göteborg er desuden kommet med på listen – ikke overraskende med tanke på den nuværende ganske så fordelagtige valutakurs.

Mest populære destinationer blandt danskerne*

  • Berlin, Tyskland
  • Hamborg, Tyskland
  • Prag, Tjekkiet
  • Paris, Frankrig
  • London, Storbritannien
  • München, Tyskland
  • Stockholm, Sverige
  • Rom, Italien
  • Barcelona, Spanien
  • Göteborg, Sverige

Når man ser nærmere på de forskellige regioner i Danmark, er der i nogle tilfælde forskellige præferencer for, hvor man skal rejse hen. For eksempel er Hamborg den mest populære tyske by blandt rejsende fra Hovedstaden, mens Berlin er den foretrukne by blandt rejsende fra region Sjælland, Midtjylland og Nordjylland. Rejsende fra Syddanmark søger dog at udforske mindre byer rundt om i Europa og Italien, herunder Arona og Riparbella**.

Her er nogle måder, hvorpå du kan udforske de fem mest populære byer, samtidig med at du undgår de typiske turistattraktioner:

Berlin, Tyskland

Berlin er en by rig på historie og kultur, men byder også på en række forunderlige attraktioner, der giver en unik oplevelse. En af de usædvanlige seværdigheder er Spreepark, en forladt forlystelsespark, der engang var en populær attraktion i Østberlin. Her har du god tid til at udforske de forfaldne forlystelser på en surrealistisk beliggenhed.

Derudover kan du besøge Teufelsberg, en kunstig bakke bygget af krigsruiner. På toppen finder du en forladt amerikansk lyttestation hvorfra der er en betagende udsigt over byen. Desuden kan du besøge East Side Gallery, en lang strækning af Berlinmuren, der er forvandlet til et stort udendørs kunstgalleri og beundre de livlige graffiti-vægmalerier og politiske budskaber, de repræsenterer. Disse attraktioner giver dig mulighed for at opdage en anden side af Berlin, ud over de mere traditionelle turiststeder.

Hamborg, Tyskland

Hamborg byder på en række usædvanlige oplevelser såsom verdens største modeljernbaneudstilling – Miniatur Wunderland. Du kan også besøge den livlige atmosfære på Fishmarkt, et berømt fiskemarked, hvor du kan finde alt fra frisk fisk og skaldyr til eksotiske frugter og kuriositeter. En anden unik oplevelse i Hamborg er at besøge udstillingen Dialogen im Dunkeln, hvor du får nye perspektiver på blindhed. I fuldstændigt mørke vil du skulle stole på dine andre sanser til at navigere i hverdagssituationer. Hvis du er til musik, bør du besøge Elbphilharmonie, som er en imponerende koncertsal kendt for sit spektakulære design og enestående akustik. Hamborg byder også på god stemning og musik i løbet af natten. Du kan besøge området Reeperbahn, det mest berømte underholdningsdistrikt i byen kendt for sine klubber, barer, teatre og natteliv.

Prag, Tjekkiet

Prag byder på en blanding af historisk charme og unikke attraktioner. Træd ind i den mystiske verden af alkymi og magi på Museum of Alchemists and Magicians i Prags gamle bydel. Hvis du ikke er til ældgamle alkymistiske værktøjer, så er Dansehuset, Fred og Ginger House måske noget for dig Dansehuset er bygget på en grund der under Anden Verdenskrig blev ødelagt. Det er en moderne bygning der skiller sig ud i Prags generelle bybillede og som tilbyder en unik visuel oplevelse. Du kan også besøge KGB-museet og udforske spionagens hemmelige verden. Desuden kunne Miniaturemuseet være et must-besøg, hvis du kunne tænke dig at komme ind i en verden af miniaturevidundere. Nogle af kunstværkerne er forbløffende små og kan kun ses gennem et mikroskop.

Paris, Frankrig

Paris, lysets by, er bedst kendt for sine ikoniske vartegn og kulturelle skatte. Og kærlighed, selvfølgelig. En af de mest berømte og bemærkelsesværdige attraktioner er katakomberne. Gå ned i de underjordiske tunneler, og udforsk en uhyggelig knoglesamling, der huser skeletrester af cirka seks millioner mennesker.

Père Lachaise Cemetery er også en berømt og lidt ukonventionel attraktion, hvor du kan besøge det sidste hvilested for adskillige interessante og kendte personer, herunder James Morrison, Oscar Wilde og Edith Piaf. Hvis du interesserer dig for vampyrer, kan du besøge Museum of Vampires and Legendary Creatures og opdage artefakter, historiske beretninger og kunstneriske fortolkninger af disse overnaturlige væsener.

London, Storbritannien

London byder også på en række usædvanlige attraktioner. Besøg Sir John Soane’s Museum, det tidligere hjem og arbejdsplads for den excentriske britiske arkitekt. Her finder du en samling af kunst og antikviteter der udstilles i spektakulære omgivelser. Hvis du er mere til en anderledes shoppingoplevelse, så kan du udforske Leadenhall Market – et historisk overdækket marked, der har eksisteret siden middelalderen.

*Data baseret på danskernes mest bookede internationale ophold mellem 1. juli og 6. august 2023

** Regional data baseret på danskernes mest bookede ophold mellem 1. juli og 6. august 2023

Kilde: Pressemeddelse
Foto: PixaBayHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *