Delta Airlines overtager Airbus-ordre til $10 miliarder

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Selv i disse pressede tider for luftfarten, eksisterer der enkelte lyspunkter. LATAM har videregivet en ordre på 10 A350-fly til Delta Airlines.

Det chilenske flyselskab LATAM har afbestilt 10 Airbus A350-fly, fra flyproducenten Airbus. Det betyder dog ikke et hul i ordrerne for producenten, eftersom det nu er offentliggjort at det amerikanske flyselskab Delta overtager ordren på flyene.

De to flyselskaber er ikke helt urelaterede, da de i 2019 dannede alliance. Det kan derfor være et strategisk træk, at det netop er Delta der overtager flyene, som der i øjeblikket er lang venteliste på.

Handlen fremgik først i Airbus’ månedlige ordredata, men her var køberen ikke annonceret endnu. Det er først senere at det er blevet bekræftet at det var Delta, som skulle overtage flyene, for nyligt. Det bekræftes samtidig, at købet ikke er i strid med den hjælpepakke, som den amerikanske regering har iværksat, for at sikre ansatte i flyselskabets løn.

Hverken Delta eller Airbus har udtalt sig yderligere om handlen, og det er en talsmand for LATAM der bekræftede at ordren er overgået til Delta.

En tredjedel af flyene skal efter planen, sælges eller leases tilbage til LATAM, når de først er leverede, fremgår det i en artikel fra Bloomberg.

Hovedbillede: Delta AirlinesHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *