“Den Blå Dame” flytter ind på Clarion Hotel Copenhagen Airport

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Som det første hotel i Danmark har Clarion Hotel Copenhagen Airport føjet en desinficerende robot til medarbejderstaben. Robotten, som kommer fra danske UVD Robots, skal de næste måneder desinficere mødelokaler og fællesområder ved hjælp af UVC-lys. Den samme teknologi har man anvendt i årevis til desinfektion på hospitaler.

InsideFlyer har besøgt Clarion Hotel Copenhagen Airport og set deres nye gæst. Det er “Den Blå Dame”. Det er faktisk en robot fra UVD Robots, som bruger blåt UVC-lys til at desinficere. Så er du oppe om natten, så kan de se et blåligt skær fra restaurant området – det er robotten der er på arbejde. Vi kalder den derfor for “Den Blå Dame”, da den blandt andet skal kører rundt om natten – direkte taget fra historiebøgerne fra for eksempel Den Grå Dame på Broholm Slot.

“Den Blå Dame” i sin ladestation i konferenceområdet. Foto: Henrik Olsen

Corona-pandemien hærger stadig, og det er vigtigere end nogensinde at have et højt hygiejne-niveau på steder, hvor mange mennesker færdes. Derfor vakte det også nysgerrighed hos Jesper Olesen, hoteldirektør for Clarion Hotel Copenhagen Airport, da han hørte om UVD Robots desinficerende robotter. Og nogle gange er der ikke langt fra tanke til handling, så da UVD Robots tilbød at hotellet kunne teste en robot, slog Jesper Olesen til.

Vores rengøringsniveau har altid været højt. Men nye tider kræver nye løsninger, og vi gør alt, hvad vi kan, for at give vores gæster en tryg oplevelse. Vi har længe anvendt mundbind, håndsprit og hyppigere rengøring. Med robotterne kan vi nu dokumentere, at vores lokaler er rengjort på hospitalsniveau, og det giver helt sikkert et ekstra lag af sikkerhed og tryghed.

Jesper Olesen, hoteldirektør for Clarion Hotel Copenhagen Airport

“Den Blå Dame” med desinficerende lys

Den selvkørende robot fra UVD Robots fungerer ved, at den gennemlyser et lokale med UVC-lys, som dræber eventuelle vira og bakterier både på overflader og i luften. Det er en teknologi som i høj grad anvendes i udlandet, men også på bl.a. Odense Universitets Hospital herhjemme. Teknologien har traditionelt set været anvendt i sygehusvæsenet, men spreder sig nu også til bl.a. rejsebranchen.

Rejsebranchen ser på, hvordan de hurtigt kan få de rejsende tilbage og gør derfor meget ud af at skabe tillid ved at imødekomme markedets øgede forventninger til tryghed og hygiejneniveau. Fordi vores UVD-robotter er så enkle, sikre og effektive, arbejder vi sammen med et stigende antal hoteller, lufthavne, tog-selskaber og andre i rejsebranchen for at bringe desinfektionsløsninger af hospitalskvalitet ind i deres rammer. Vi er ovenud begejstrede over at kunne spille en rolle i genopretningen af denne industri.

Per Juul Nielsen, CEO i UVD Robots.

Bliver ikke en erstatning for rengøringspersonalet

Robotten på Clarion Hotel Copenhagen Airport er ikke en erstatning for hotellets rengøringspersonale, men et supplement. Der skal stadig støves af, vaskes overflader, tømme skraldespande, støvsuges og desinficeres flere gange dagligt på hotellet. Men hver nat kan robotten sættes til at desinficere fællesområder, ligesom den vil blive kørt ind for at desinficere mødelokaler efter hvert møde.

Vi er rigtig glade for at have robotten på hotellet. Det er stadig tidligt i vores testperiode, men vi ser stort potentiale i den. Personalet har taget rigtig godt imod den nye kollega, og vores gæster er meget nysgerrige omkring den. Det er en god samtalestarter, og det er dejligt at kunne vise gæsterne, at vi gør alt i vores magt for at give dem en sikker oplevelse. 

Jesper Olesen, hoteldirektør for Clarion Hotel Copenhagen AirportHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *