Det oplevede vi på Aalborg Rejsefestival anno 2024

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Vi har igen været på rejsefestival i Aalborg. Ligesom sidste år blev Aalborgs Rejsefestival en succes siger lufthavnen selv.

Aalborg Rejsefestival var i år større end sidste år – både i areal og antallet af mennesker. I år kunne over 12.000 mennesker søndag træde ind i varmen hos Aalborg Lufthavn. I 2023 var der mere end 10.000 gæster forbi rejsefestivallen.

Aalborg Rejsefestival viser igen, at rejselysten stadig er intakt og endda stigende. Vi er enormt glade for at både gæster og udstillere bakker op om arrangementet, og vi er sikre på, at vi gentager eventet næste år.

Martin Svendsen, Salgs- og marketingdirektør i Aalborg Lufthavn.

Med 40 udstillere, 35 foredrag, og et utal af gode tilbud og konkurrencer fra flere af udstillerne kunne Aalborg lufthavn konkludere at årets rejsemesse har været en bragende succes. InsideFlyer var igen i år til stede og hvilke nyheder kom der så ud af året rejsefestival? ja det kan du læse mere om her.

KLM overvejer atter Boeing fly på Aalborg ruten

Det er ikke synderligt længe siden at InsideFlyer kunne fortælle at KLM ville øge deres tilstedeværelse i Billund, med en 6. daglig afgang. Nu ser det ud til at KLM også vil øge sin i Aalborg. Det var snakken når vi talte med repræsentanterne fra det hollandske flyselskab på rejsefestivallen

Læs mere her: KLM øger i Billund men lukker destination i norge.

KLMs hovedkontor i Amsterdam har fået ønske fra KLMs skandinaviske afdeling om at ruten til Aalborg godt kunne bruge en opgradering af kapacitet på selskabets morgenafgang ud af Aalborg.

Ifølge KLMs repræsentanter på Aalborg rejsefestival, er morgenafgangen ud af Aalborg så godt belagt at selskabet ønsker at indsættelse af større fly på rutenummeret KL1337 fra Amsterdam og retur på KL1328 den efterfølgende morgen fra Aalborg.

Kommer Air France til Aalborg om 2 til 3 år?

Taler man videre med repræsentanterne fra Air France – KLM er ønsket klart. En rute fra Paris til Aalborg med 2 daglige afgange er et af de største ønsker hos selskabets skandinaviske afdeling.

Skulle Air France – KLM vælge at åbne en rute mellem Aalborg og Paris Charles de Gaulle, ville tidshosrisonten ifølge KLMs repræsentanter tidligst finde sted om 2 til 3 år.

Bravo Tours med største charterprogram fra Aalborg nogensinde

Hos Bravo Tours er man i år optimister i forhold til selskabets pakkerejser ud af Aalborg lufthavn. I år finder man foruden selskabets vanlige destinationer, også flyafgange fra Aalborg og til henholdsvis kanariske La palma, og Golden Sands(Varna Lufthavn) i Bulgarien.

Selskabets administrerende direktør Peder Hornshøj udtaler følgende i en pressemeddelelse til Aalborg Lufthavn:

Det er fantastisk at komme til Aalborg og møde vores dejlige gæster. Vi er igen blevet overvældet af, hvor mange mennesker der møder op i Aalborg Lufthavn. Der er ingen tvivl om, at rejselysten fortsat er på et meget højt niveau, og at gæsterne gerne vil inspireres og tale med os i øjenhøjde. I år har vi solgt for mere end 8 mio. kroner på denne ene dag, hvilket også er mere end sidste år. Vores nye koncept med

Rejseklubben er blevet taget rigtig godt imod, og vi har fået virkelig mange nye medlemmer, som glæder sig over vores nye tiltag.

Peder Hornshøj, adm. Direktør i Bravo Tours.

InsideFlyer havde i år ikke anledning til at snakke direkte med Peder, men vi hæfter os ved at Peder Hornshøj udtalte på et foredrag at han så muligheden for direkte fly fra Aalborg og til Mombasa(kenya) i forbindelse med ture hos “Bravo Safari”.

Atlantic Airways kigger på muligheden for helårsrute

For første gang, var i år på Aalborg rejsefestival, også at finde repræsentanter fra færørske Atlantic Airways.

Atlantic Airways flyver lige nu fra Aalborg Lufthavn med op til 3 ugentlige afgange, hvoraf den 3. ugentlige afgang til Vagár kom med på sommerprogrammet sidste år.

Foruden de 3 ugentlige afgange i sommerens trafikprogram, betjener Atlantic Airways også Aalborg ved diverse højtider på året, såsom jul og nytår. påske og Pinse.

Ifølge repræsentanterne fra Atlantic Airways vil selskabet kigge imod at få fly hele året til og fra Aalborg. Hvor mange i ugen, eller hvor ofte må tiden vise, men ifølge repræsentanterne har ruten fra Aalborg til Vagár et pænt belæg.

Model af en Airbus A320 hos Atlantic Airways: Foto: André Jørgensen:

Klimaaktivister i protest mod privatfly

Ud på eftermiddagen fandt en mindre happening nemlig sted under årets rejsefestival.

Aktivister fra flere miljøorginistationer skabte en lille demonstration på lufthavnens område. North Flying som havde stillet et fly til rådighed, som offentligheden kunne kigge ind i. Men hen på eftermiddagen måtte de låse deres fly af, som følge af demonstrationen.

En lignende demonstration fandt sted i Københavns lufthavn hvor Ellehammersvej blandt andet blev spærret som følge af protesten mod privatfly.

I Aalborg blev udeområdet lukket af, som følge af demonstrationen, hvorefter demonstranterne blev ført væk fra området på udramatisk vis ved hjælp fra politiet.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *