Det strategiske samarbejder mellem Qatar Airways og American Airlines er begyndt

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Qatar Airways og American Airlines meddelte tidligere på året, at de to selskaber havde aftalt et strategiske partnerskab og et samarbejde om codeshare. Nu er selskaberne officielt begyndt codeshare-samarbejdet på udvalgte indenrigsruter i USA.

I februar i år annoncerede selskaberne American Airlines og Qatar Airways noget overraskende det nye samarbejde. Dette er både et strategiske partnerskabe og codeshare-samarbejde. På trods af at de to selskaber er en del af den samme alliance, har tonen været alt andet end venlig i de senere år. Stridsøksen er nu begravet, og denne uge startede samarbejdet officielt med codeshare på amerikanske indenrigsruter.

Den første fase af samarbejdet giver rejsende med Qatar Airways mulighed for at booke fly videre inden for American Airlines omfattende indenlandske netværk via Chicago og Dallas. Mere end 200 byer i USA vil blive inkluderet, herunder Miamia, Houston, Detroit, Minneapolis / St. Paul, Seattle og San Francisco. Flere byer, inklusive destinationer i Mellemamerika og Caribien, vil blive tilgængelige, når ​​myndighederne giver deres godkendelse.

Dette codeshare-partnerskab er det første skridt i et fornyet, langsigtet strategisk partnerskab med American Airlines. Implementering viser, at vores flyselskaber har tiltro til fremtiden. Vi vil bruge denne vanskelige tid til at forbedre kundeoplevelsen for vores millioner af passagerer. Som to af de stærkeste flyselskaber i verden er jeg ikke i tvivl om, at vi vil overvinde de aktuelle udfordringer.

Simon Talling-Smith, Chief Commercial Officer, Qatar Airways

Rutesamarbejdet

Planen er at udvide code share samarbejdet yderligere. American Airlines internationale ruter til Europa, Nordamerika, Mellemamerika og Sydamerika vil også få et QR-nummer. På tilsvarende måde vil Qatar Airways ruter mellem USA og Qatar samt selskabets ruter til Mellemøsten, Afrika og Asien få et AA-nummer.

Begge flyselskaber arbejder også på muligheden for, at American Airlines kan operere en eller flere ruter mellem USA og Qatars hovedstad Doha. Derudover arbejder selskaberne på en række fælles kommercielle og operationelle tiltag for at styrke det nye samarbejde.

Vi er glade for, at vi har nået denne vigtige milepæl med Qatar Airways. Vi ser frem til at byde Qatar Airways-passagerer velkommen i hele vores netværk i USA. Dette er bare begyndelsen på et stærkt partnerskab, og vi har en meget lys fremtid foran os.

Vasu Raja, Senior Vice President for Network Strategy, American Airlines.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Martin Damm Laupstad og bragt på vores norske søsterside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *