Qatar Airways og American Airlines vil samarbejde igen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Flyselskaberne Qatar Airways og American Airlines har bestemt sig for at begrave stridsøksen, og har indgået aftaler om strategisk partnerskab og codeshare-samarbejde.

Forholdet mellem de tre største flyselskaber i USA og de tre største flyselskaber i Mellemøsten har længe vært køligt. På trods af at Qatar Airways og American Airlines er en del af samme alliance, har tonen mellem de to selskaber været alt andet end venlig de sidste år. Nu ser det imidlertid ud til at de to selskaber har fundet tonen igen og annoncerde i går en ny aftale om langsigtet strategisk partnerskab og rutesamarbejde.

– Vi har lagt vores tidligere problemer bag os og ser frem til at samarbejde tæt med American Airlines og bygge et verdensledende partnerskab for alle vores kunder. Denne aftale vil drage nytte af hinandens stærke sider og ressourcer, og gøre det muligt for flere kunder at opleve Qatar Airways’ prisbelønnede produktkvalitet.

Administrerende direktør i Qatar Airways Group, Akbar Al Baker.

Qatar Airways Boeing 777
Foto: Qatar Airways

Åbner nye markeder for begge selskaber

Den nye codeshare-aftale vil gøre det muligt for rejsende med Qatar Airways at bestille gennemgående rejser indenrigs med American Airlines fra Qatars destinationer i USA, udover til internationale ruter til og fra Europa, Karibien, Central-Amerika og Syd-Amerika.

American Airlines’ kunder får på sin side adgang til en række nye destinationer i Mellemøsten, Afrika, Asien og det indiske ocean. Dette er regioner hvor American Airlines traditionelt har været svage. American Airlines ser derudover på muligheden for at åbne nye ruter fra USA til Doha.

American Airlines kabinbesetning på Miami International Airport MIA
American Airlines kabinbesetning på Miami International Airport MIA. Foto: Brandon Wade

Nyt samarbejde med gamle uvenner

Dette er anden gang denne måned at American Airlines lancerer nye og overraskende samarbejdsaftaler med selskaber de tidligere har været uvenner med. For knapt to uger siden offentliggjorde selskabet et omfattende codeshare-samarbejde med Alaska Airlines, som også vil melde sig ind i Oneworld-alliansen. Forholdet mellem de to selskaber var ellers blevett gradvis køligere efter at Alaska Airlines købte Virgin America i 2016. Der er ingen tvivl om at American Airlines er villige til at gå nye veje for at møde konkurrencen fra blandt andet Delta Air Lines. 

– Dette samarbejde med Qatar er endnu et skridt på vejen til at øge vores rækkevide, samtidig med at vi giver flere valgmuligheder, og gør rejser enklere og mere tilgængelige for vores kunder. Nu ser vi frem til at bygge et globalt netværk og skabe en stærk tilstedeværelse i Afrika, Mellemøsten og Asien. Det nye codeshare-samarbejde med Qatar Airways vil være en af hjørnestenene for at gøre dette til en realitet.

Vasu Raja, Senior Vice President of Network Strategy i American

Privilege Club

Når du flyver med Qatar Airways optjener du Qmiles og Qpoints i Privilege Club loyaltets programmet. Med Qpoints kan du opnå højere status i programmet. Qmiles kan du bruge på rejser med Qatar Airways og partnere. Hvor mange point du skal bruge til en rejse, afhænger af destination, dit medlemsniveau og din rejseklasse. Du kan bruge Privilege Club Qcalculator til at finde ud af hvor mange point du optjener på en rejse. Hvis du ikke er medlem af Privilege Club, kan du oprette dig her.

Forsidefoto: Qatar AirwaysHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *