DRF forventer nye regionale rejsevejledninger for Spanien

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I dag præsenterer Udenrigsministeriet den ugentlige opdatering af rejsevejledningerne.

Den forventede udvikling i det samlede smittetal for Spanien kunne umiddelbart give anledning til, at landet efter den nuværende model for rejsevejledninger skifter fra gul til orange, således at rejser til Spanien frarådes.

Smittetrykket i de forskellige regioner i Spanien er imidlertid meget forskelligt. På eksempelvis Balearerne, hvortil bl.a. Mallorca hører, og på De Kanariske Øer er smittetrykket meget lavt sammenlignet med enkelte regioner på fastlandet – navnlig i det nordøstlige Spanien.

Derfor forventer rejsebranchen, at Udenrigsministeriet vil ændre den hidtidige landsspecifikke rejsevejledning til en regionsvis opdeling – i første omgang for Spanien. Det vil i givet fald betyde, at danske ferierejsende fortsat vil kunne rejse på ferie til Mallorca og De Kanariske Øer samt andre regioner i Spanien, hvor smittetrykket er markant lavere end den grænse, de danske myndigheder har fastsat.

De to brancheforeninger Rejsearrangører i Danmark (RID) og Danmarks Rejsebureau Forening (DRF) har allerede i sidste uge påpeget problematikken i forhold til Spanien overfor bl.a. Udenrigsministeren og indtrængende opfordret til, at der fremover udarbejdes en regional rejsevejledning.

Smittetrykket for både Mallorca og De Kanariske Øer er markant lavere end for Spanien som helhed. Det populære rejsemål Mallorca ligger i Middelhavet 200 km fra Barcelona, hvor smittetrykket er højt. Og de Kanariske Øer ligger ca. 2.000 km syd for Barcelona.

At se så forskellige geografisk afgrænsede områder under ét er for unuanceret og i virkeligheden misvisende. En regional opdeling er det eneste rigtige.

Direktør i RID, Henrik Specht.

Rejsebranchen har over for bl.a. Udenrigsministeren påpeget urimeligheden i en samlet rejsevejledning for Spanien og opfordret til, at modellen med landsvise rejsevejledninger justeres.

Vi går derfor meget stærkt ud fra, at Udenrigsministeriet i dag vil præsentere en regional rejsevejledning for Spanien. Alt andet ville være helt uacceptabelt over for både de rejsende, for rejsebranchen og for samarbejdspartnerne i de spanske ferieområder, hvor smittetrykket overholder de danske kriterier.

Direktør i DRF, Lars Thykier. Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *