Dubai’s Lufthavn i toppen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Dubai’s Lufthavn har overtaget titlen som verdens travleste internationale lufthavn. Det viser nye tal som lufthavnen har offentliggjort. Lufthavnen havde ialt 70.475.636 passagerer igennem i 2014. Det svarer til en stigning på 6% fra de 66.431,533 passagerer der kom igennem lufthavnen i 2013. Bare i december var der næsten 6.500.000 passagerer der fløj til eller fra Dubai, som er en stigning på 7,5% i forhold til samme måned i 2013.

“Denne historiske milepæl er kulminationen af over 5 årtiers dobbelt-cifret gennemsnits vækst” udtalte HH Sheikh Ahmed Bin Saeed Al Maktoum, formand for Dubai Lufthavne.

Lufthavnen havde ialt 357.339 starter og landinger, hvilket er en tilbagegang fra året før med 3,4%. Det skyldes at lufthavnen var nødt til at lukke den ene af dens to landingsbaner i 80 dage pga. reparationer.

Det har før været London Heathrow, der har haft titlen som verdens travleste lufthavn, men må nu se sig slået af Dubai.

En af grundene til at Heathrow blev slået er, at lufthavnen også havde et dyk i antal passagerer i december.

Lige som 2014, håber Dubai Lufthavn at 2015 bliver endnu et år med passager- og flyrekorder. Lufthavnen er også igang med at opgradere faciliteter, inklusiv ankomsthal D som vil forøge lufthavnens kapacitet til 90 millioner passagerer, men regner med et total passagerantal på 70 millioner i 2015 og flere ruter til nye destinationer.

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *