Emirates Group med blødrødt årsregnskab for 2020/21

Emirates Airbus A380

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Emirates Group offentliggjorde i dag sit første regnskab med røde tal i over 30 år, forårsaget af et betydeligt fald i omsætningen, der tilskrives ​​COVID-19-relaterede fly- og rejsebegrænsninger i hele selskabets regnskabsår 2020/21.

Emirates-koncernen, hvis 2020-21 årsrapport der offentliggøres i dag, konstaterer et tab på AED 22,1 mia. (USD 6,0 mia.) for regnskabsåret, der sluttede den 31. marts 2021 sammenlignet med et resultat på AED 1,7 mia. (USD 456 mio.) året før.

Koncernens omsætning var AED 35,6 mia. (USD 9,7 mia.), hvilket er et fald på 66% i forhold til sidste års resultat. Koncernens kontantbeholdning var AED 19,8 mia. (USD 5,4 mia.), et fald på 23% sammenlignet med sidste år. Årsagen hertil er en faldende efterspørgsel, der primært skyldes de forskellige pandemirelaterede forretnings- og rejsebegrænsninger på tværs af alle koncernens kerneforretninger og markeder.

Hans højhed Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, formand og administrerende direktør for Emirates Airline & Group, kommenterer regnskabet:

COVID-19-pandemien fortsætter med at koste menneskeliv og trække veksler på samfund, økonomi og luftfarts- og rejsebranchen. I 2020-2021 blev Emirates og dnata hårdt ramt af faldet i efterspørgsel på internationale flyrejser i takt med, at landegrænser lukkede og strenge rejsebegrænsninger blev indført.

Vores højeste prioriteter i løbet af året har været sundhed og trivsel for vores ansatte og kunder, at være likvide og kontrollere omkostninger og genetablere vores drift sikkert og økonomisk bæredygtigt. Emirates modtog en kapitalindsprøjtning på AED 11,3 mia. (USD 3,1 mia.) fra vores ultimative aktionær, Dubais regering, og dnata benyttede forskellige industristøtteprogrammer og trak på en samlet støtte på næsten AED 800 mio. i 2020/21. Det hjalp os til at opretholde driften og bevare størstedelen af ​​vores arbejdsstyrke. Desværre var vi alligevel nødt til at tage den vanskelige beslutning at tilpasse størrelsen på vores arbejdsstyrke i overensstemmelse med det reducerede aktivitetsniveau.

Hans højhed Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, formand og administrerende direktør for Emirates Airline & Group.

For første gang i koncernens historie blev afskedigelser implementeret på tværs af alle dele af virksomheden. Som et resultat blev koncernens samlede arbejdsstyrke reduceret med 31% til 75.145 ansatte, der repræsenterer flere end 160 forskellige nationaliteter.

Ved at holde tæt kontrol med omkostningerne på tværs af koncernen, blev finansielle forpligtelser omstruktureret, kontrakter genforhandlet, processer revideret og aktiviteter konsolideret. De forskellige omkostningsreducerende initiativer resulterede i en estimeret besparelse på AED 7,7 mia. i løbet af året.

I 2020/21 investerede koncernen samlet AED 4,7 mia. (USD 1,3 mia.) i nye fly og faciliteter, erhvervelse af virksomheder og de nyeste teknologier for at gøre virksomheden klar til at genoptage fuld drift og som forberedelse til fremtidig vækst. Virksomheden fortsatte også med at investere ressourcer i miljøinitiativer og støtte lokalsamfund samt inkubator-programmer, som plejer talent og innovation, der skal skabe fremtidig vækst i industrien.

Ingen ved, hvornår pandemien er overstået, men vi ved, at vejen tilbage vil være ujævn. Økonomier og virksomheder, der gik ind i pandemien med en stærk position, vil være i bedre stand til at rejse sig. Indtil 2020/21 har Emirates og dnata stået for vækst og rentabilitet baseret på solide forretningsmodeller, stabile investeringer i kapacitet og infrastrukturer, et stærkt drive i forhold til innovation og en talentfuld arbejdsstyrke, ledet af et stabilt lederteam. Disse grundlæggende ingredienser i vores succes er de samme. Sammen med Dubais uformindskede ambitioner om at øge den økonomiske aktivitet og opbygge en by for fremtiden, er jeg overbevist om, at Emirates og dnata vil komme sig og styrkes.

I det kommende år vil vi fortsætte med at anvende en agil tilgang til, hvordan vi agerer på et dynamisk marked. Vi bestræber os efter at genoprette vores fulde driftskapacitet så hurtigt som muligt for at betjene vores kunder og fortsætte med at bidrage til genopbygningen af ​​økonomier og samfund, der er påvirket af pandemien.

Hans højhed Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, formand og administrerende direktør for Emirates Airline & Group.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *