Emirates opdaterer design på deres fly

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

De danske flyspottere omkring Københavns Lufthavn får måske snart noget nyt at se på. Emirates skifter nemlig deres design på deres fly og det er kun tredje gang i selskabets historie at de skifter ‘livery’. Det er 14 år siden sidst der blev skiftet.

De første beviser på det nye design kom på de sociale medier i starten af ugen, da det første fly blev set efter turen i malerhallen. Det karakteristiske design på flyet havde fået en synlig opdatering.

En dags tid efter kom så den officielle udmelding fra Emirates og Sir Tim Clark, præsident for Emirates Airline, siger om opdateringen:

Flydesignet er det mest øjeblikkeligt genkendelige for ethvert flyselskab. Det er en visuel repræsentation af vores unikke identitet, noget vi bærer med stolthed, og viser på alle de destinationer, vi flyver til rundt om i verden. Vi opdaterer vores design for at holde det aktuelt, uden at miste de vigtige elementer af vores identitet, såsom UAE-flaget på halefinnen og den arabiske kalligrafi.

Sir Tim Clark, præsident for Emirates Airline

Flyentusiaster vil i første omgang hæfte sig ved halefinnen og vingetipperne. I det nye design har UAE-flaget på Emirates’ halefinne mere ‘swung’ med en 3D-agtig effekt, og vingetipperne er blevet malet røde med Emirates-logoet i arabisk kalligrafi. Passagerer med vinduesplads ombord ser UAE-farverne på vingetippens inderside.

Den gyldne “Emirates” skrift på flykroppen er blevet tydeligere og 32,5 procent større. På flyets bug har Emirates beholdt den ikoniske røde branding, som blev introduceret i 2005 – væk er til gengæld internetadressen “Emirates.com”.

Dette er den tredie version af Emirates’ flydesign. Det oprindelige design, der blev afsløret ved lanceringen af flyselskabet i 1985, fik sin første opdatering 14 år senere med leveringen af Emirates første Boeing 777-300 ved Dubai Airshow i 1999.

Det første fly med Emirates’ nye design er A6-EOE, en Airbus A380, som er rullet ud fra Emirates Engineering denne uge som en del af den milliard-dyre makeover, Emirates giver 120 af sine fly. Dens første opgave vil være at flyve til München den 17. marts som flyvning EK51.

Illustrationer over de nye design på Emirates flyflåde. Kilde: Emirates / PR

Det nye design vil gradvist blive bredt ud til resten af den eksisterende Emirates-flåde, og 24 fly, herunder 17 Boeing 777’ere, forventes at have den opdaterede bemaling med udgangen af 2023. Alle nye Emirates-fly, begyndende med den Airbus A350, der sættes i drift i august 2024, vil blive leveret i dette nye design.

Emirates oprindelige design fra 1985 blev skabt af det britiske designfirma Negus & Negus. Alle flyselskabets efterfølgende bemalinger blev skabt af Emirates’ eget designteam. Se en Airbus A380 med det nu “gamle design” lande i Københavns Lufthavn før pandemien her:

Foto: Emirates / PRHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *