Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
Emirates serverer 100 millioner måltider om året med samme fokus på detaljer i alle kabinerne, både på First, Business og Economy Class. Hvert år serveres der mad til mere end 55 millioner passagerer på flyvninger til og fra 144 byer på seks kontinenter.
Der er ingen, som forstår globale mad trends bedre end Emirates, som serverer destinationsinspirerede menuer ombord på verdens største flyvende restaurant.
Med en investering på 1 milliard US dollar per år i catering, driver Emirates et døgnåbent køkken med 1.200 kokke i Dubai, som anvender op til 12.450 opskrifter. Den finjusterede drift leverer autentisk lokal mad til 590 afgange dagligt, for at give kunderne smagen af den destination, som de rejser til.
Lokalt køkken
Emirates fokus på den lokale smag gør dem til det eneste flyselskab, som har mad tilgængelig fra hver region de flyver til. På ruter til Japan serveres der for eksempel autentisk Kaiseki-mad og Bento-bokse serveret med japansk service, bestik og tesæt for at sikre en uovertruffen madoplevelse ombord.
Efter en 14 måneder lang arbejdsproces med lokale kokke lancerede flyselskabet for nylig en ny menu på sine Australiens-ruter, som er inspireret af bredden af landets multikulturelle køkken.
Den nye menu består af en række traditionelle lokale favoritter, som for eksempel lammepølser med mynte. For at genspejle de multikulturelle Australien inkluderer menuen også asiatiske smage sammen med retter og ingredienser fra Mellemøsten. Dette for at imødekomme Emirates omfattende passagermiks og repræsentere deres globale rutenetværk.
For at være opdaterer på regionale og sæsonbaserede mad trends så ændrer Emirates sine menuer ombord hver måned og vurderer løbende sine opskrifter.
Den varierede menu på hver rute genspejler sig også i brødkurven, som serveres ombord. Surdejsbrød er meget populært på europæiske ruter, mens parathas, pooris og naan-brød serveres på alle de ni ruten Emirates har til Indien. På ruterne til Mellemøsten får passagerene mulighed for at nyde de arabiske brød markook – et tyndt usyret brød, som er almindeligt i regionen, og manakesh som enten er toppet med zaatar eller ost.
På First og Business Class bliver måltiderne serveret på Royal Doulton servise med Robert Welch bestik specielt designet for Emirates.
Globale partnere og de bedste lokale råvarer
Emirates fokuserer på enkle, godt tilberedte retter, som fremhæver ferske råvarer af højeste kvalitet. Flyselskabet tager de bedste produkter ombord igennem langvarige partnerskaber over hele verden, og støtter lokale leverandører og producenter. Dette inkluderer mere end 15.000 kilo persisk feta fra Yarra Valley i Australien hvert år. Olivenolien, som serveres ombord er udelukkende fra Monte Vibiano i Italien; et samarbejde, som er mere end 15 år gammelt.
Som enhver stjernerestaurant er Emirates specielt optaget af sin vinliste med champagne og vin i verdensklasse. Vinene på hver rute er omhyggeligt udvalgt for at fuldende menuen og inkluderer et eksklusivt udvalg, som kun findes hos Emirates, som Dom Pérignon Rosé 2005 Champagne og Grahams 1963 Colheita Port. En langsigtet indkøbsstrategi betyder også, at flyselskabet har 3,8 millioner flasker vin oplagret i sin vinkælder i Bourgogne i Frankrig, som vil blive serveret ombord i løbet af de næste 10 år.
Kaffe og te er det, der drikkes mest af hvert år. Emirates har serveret Dilmah te på tværs af sine kabiner de sidste 25 år. Mere end 9,6 millioner teposer bruges hvert år med et tilbud på mere end 10 varianter af te, inklusive en eksklusiv blanding – Emirates Signature Tea – lavet til flyselskabet og serveret på First Class. Illy og Nespresso er tilgængelige i First og Business Class, hvor espresso og cappuccino er de mest efterspurgte.
Emirates tilbyder også børnevenlige måltider til sine yngste passagerer og dedikerede menuer, som opfylder medicinske eller religiøse krav til måltidet, der er udviklet af et team af ernæringsfysiologer og kokke.
Flyselskabet udvikler også sæsonmenuer, hvor det er muligt, for eksempel julemenuer i december og bokse lavet, til dem som faster i den hellige måned Ramadan.
Fakta om mad i skyen
I 2016 spiste Emirates passagerer følgende:
- 3 millioner æg
- 70 ton jordbær
- 58 millioner nybagte rundstykker
- 110.000 kg hummus
- 165 ton laksefilet
- 27 ton fersk broccoli
Denne artikel er oprindeligt skrevet af Henrik Olsen fra vores søsterside Insideflyer.no
Skriv et svar