En weekend i Bruxelles med Hi Belgium Pass

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Brussels Airlines og de belgiske turistmyndigheder har i en længere periode tilbudt en god rejse deal på weekend ture til Belgien. De kalder konceptet Hi Belgium Pass.

Rejse dealen har faktisk været aktiv i et års tid og vi skrev om den her på siden i foråret. Jeg har nu selv haft mulighed for at benytte dealen i praksis. Sammen med min bedre halvdel og et hold venner tilbragte jeg for nylig en hyggelig weekend i Bruxelles. Hvis du ikke sprang på SAS´ Now or Never tilbud på billetter til Bruxelles  sidste torsdag, kunne en tur med et Hi Belgium Pass måske være noget for dig.

Simpelt koncept

Et Hi Belgium Pass koster EUR 149 og inkludere flyrejsen fra Billund eller København til Bruxelles og retur, transport af håndbagage, al togtransport i Belgien (højhastighedstog undtaget) samt entreer til en række musseer i 12 belgiske byer (du skal dog vælge to byer på forhånd). Hertil kommer udgift til et hotel, som ikke er en del af pakken. Der findes dog mange gode og relativt billige muligheder i Bruxelles. Jeg kan helt klart anbefale The Dominican – læs min anmeldelse HER.

Det er en simpel manøvre at anskaffe sig et Hi Belgium Pass. Du skal blot ind på Brussels Airlines´ hjemmeside og klikke på det dedikerede link. Herefter guides du igennem booking processen.

This slideshow requires JavaScript.

Til min egen rejse havde jeg valgt udrejse fra Billund en fredag ved frokosttid og retur sent søndag aften. Det gav godt to hele dage i Bruxelles. I nogle periode kan du også vælge at rejse ud torsdag og hjem tirsdag. Det er muligt at rejse fra nu og frem til starten af juli 2018 og der er overraskende mange afgang at vælge i mellem.

Når du har booket dit Hi Belgium Pass modtager du en bekræftelse med e-tickets til dig og dine medrejsende. Du kan også tilgå din billet via selskabets app og selvfølgelig tjekke ind et døgns tid før afgang.

Senere samme dag får du en bekræftelse på, at resten af din pakke er klar. Du kan dog først downloade og printe togbilletter 31 dage før afrejse.

Resten af pakken, bl.a. entrebilletter til udvalgte musseer i de byer du har valgt, afhentes ved en informationsskranke i Bruxelles lufthavn. Når du kommer ud fra bagage området skal du holde til højre.

Togturen fra lufthavnen til Bruxelles midtby tager ca. 20 minutter. Togbilletten er udstyret med en QR-kode som du blot skanner når du køre fra lufthavnen og igen når du kommer retur til lufthavnen når du skal flyve hjem.

Jeg må med skam erkende, at jeg og mine rejsefælle ikke fik udnyttet den gratis entre til musseerne i Bruxelles. Vores fokus på denne tur var på hygge og god mad og drikke (uden vores børn).

Brussels Airlines Sukhoi Superjet 100-95.

Til gengæld fik jeg min første flyvetur med en russisk bygget Sukhoi Superjet 100-95 som Brussels Airlines benytter på ruten mellem Billund og Bruxelles. Flyet var knap seks måneder gammelt og det var en ganske fin oplevelse at flyve med. Gode sæder, rigelig benplads og et acceptabelt støjniveau. Vinduerne på denne flytype er dog noget små med tanke på, at mange nye fly i dag designes med ret store vinduer.

Et must når du flyver til Bruxelles.

Hvis du har en weekend det næste halve års tid hvor du ikke helt ved hvad du skal, så overvej et smut til Belgien. Har du været i Bruxelles før kan du jo bare udnytte den gratis togtransport og tage til f.eks. Brugge i stedet. Afstandene i Belgien er ikke store.

Trackbacks & Pingbacks

  1. Anmeldelse: The Dominican i Bruxelles siger

    […] netop tilbragt en hyggelig weekend i Bruxelles, hvor jeg udnyttede Brussels Airlines´rejse deal, Hi Belgium Pass. Jeg havde to nætter i byen sammen med min kone og nogle gode venner. Vi rejste uden børn, så et […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *