Erhvervsrejserne er kommet tilbage i Billund Lufthavn

Billund Lufthavn

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Feriedestinationerne fortsætter sommerens gode takter, og erhvervslivet begynder også igen at vise flaget med tiltagende erhvervsrejser i Billund Lufthavn. Eksporten spiller med musklerne og holder luftfragten næsten oven vande på trods af den massive nedgang af import.

På trods af, at antallet af ferierejsende i september altid daler ift. de foregående sommermåneder, bliver aktiviteten på passagersiden i september 2021 holdt oppe – og endda med en lille pil op ift. juli og august. Det er erhvervslivets rejser, der er igen har meldt deres tilbagekomst.

Der har været 56,8 procent af de passagerer, der var i september 2019, og 293,36 procent af de passagerer, der var i 2020. I alt er der gået 210.126 passagerer igennem terminalen i september 2021.

Normalvis begynder erhvervsrejserne at fylde mere end ferierejsende i terminalen fra midten af august, men de erhvervsrejsende har udskudt deres entré i lufthavnen – til september. Nu har virksomhederne og de ansatte igen fået mod på at rejse ud og pleje deres udenlandske relationer igen. Det tyder på, at erhvervsrejserne kommer hurtigere tilbage end først frygtet.

Men vi ser at vi forsat mangler SAS sætte deres afgang op mellem Billund og København. Den er ikke kommet tilbage endnu.

Det har hele tiden været erhvervsrejser, der har sløret billedet af, hvordan og hvornår luftfarten kommer tilbage igen. Men det ser ud til, at erhvervslivets tvivl ved flyrejser er blevet afmystificeret i løbet af sommeren, og vi forventer en stigning af erhvervsrejser henover vinterhalvåret.

I takt med, at det igen er muligt at rejse til USA og andre oversøiske destinationer, øger KLM, Lufthansa, LOT og flere af de andre netværksselskaber med flere ugentlige afgange. Og det gør de kun, fordi de forventer flere erhvervsrejsende.

Jan Hessellund, adm. direktør Billund Lufthavn.

Eksporten holder totalen oppe trods massiv nedgang af import

September 2020 var én af de måneder sidste år, hvor Billund Lufthavn i særdeleshed blev brugt som kritisk infrastruktur til værnemidler, og på månedsniveau steg fragtmængderne meget ift. rekordåret 2019. Når værnemidlerne ikke længere bliver importeret i samme grad, giver det selvsagt et dyk i importen. Men dansk eksport blomstrer, og det efterlader den totale fragtmængde kun med en beskeden nedgang på 0,4 procent ift. 2020, og med en vækst på 9,5 procent ift. rekordåret 2019.

Kurerflyene får mere og mere gods på deres daglige afgange, og Turkish Airlines’ 3. ugentlige afgang med luftfragt afgiver også positive effekter til eksporten. Overordnet kan vi igen konstatere, at det danske eksporterhverv er i vækst, Billund Lufthavns luftfragt er tilbage på – og over – 2019-niveau, og det er en udvikling, der er i fuld tråd med vores vækststrategi.

Snuden er i sporet ift. vores vækstambitioner på den sydlige side af landingsbanen, hvor cargo og General Aviation holder til. Vi er i midt i nogle spændende dialoger med flere virksomheder om at flytte virksomhed til Billund Lufthavn, og vi er altid åben for flere. Det er bare attraktivt for de virksomheder, der er afhængig af international tilgængelighed at have kontor- eller lagerplads tæt på landingsbanen – og det kan vi tilbyde.

Jan Hessellund, adm. direktør Billund Lufthavn.

Forsidefoto: Billund Lufthavn, taget af Kim WolffHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *