Erhvervsrejserne i Billund Lufthavn nærmer sig 2019-niveau igen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I Billund Lufthavn er erhvervsrejserne næsten tilbage på samme niveau som før Corona. Det skyldes den type erhvervsliv, der ligger i Vestdanmark – også kaldet det Innovative Produktionsdanmark. De store europæiske netværksflyselskaber er også samlet i Billund Lufthavn, hvilket kun er en realitet pga. erhvervsliv med høj rejseintensitet.

Om virksomhederne er begyndt på erhvervsrejser igen afhænger af virksomhedstyperne og deres rejsemønstre. Der flyves fortsat mindre til interne møder, mens rejseaktiviteten for virksomheder, der skal til kundemøder, messer eller ud at installere noget er på eller over niveauet for 2019.

– Hvis virksomheden har mange kunderelaterede rejser er deres rejseniveau i dag typisk højere end de virksomheder, der tidligere havde en høj andel af interne rejser. Nogle af dem ligger endda over det niveau, de havde i 2019. Samlet set ser vi en løbende øget erhvervsrejseaktivitet, hvilket matcher den aktivitet på erhvervsrejser, der ses i Billund.

Jens Søndergaard, General Manager, Danish Business Travel Association.

De erhvervsrejsende er vendt tilbage i Billund Lufthavn, og det skyldes bl.a., at virksomhederne omkring Billund Lufthavn, det Innovative Produktionsdanmark, har så mange kunderelaterede rejser:

– Billund Lufthavn ligger i centrum af det Innovative Produktionsdanmark, hvor virksomhederne har mange kunderelaterede rejser, da opgaverne kan være svære at løse på afstand. Vi måler og sammenligner aktiviteten i dag med aktiviteten på de samme destinationer i 2019. De destinationer, vi kigger på, er steder, som passagererne rejser til via ét af vores 14 hubs, og som typisk vil betegnes som industri- og erhvervsområder. Det er derfor ikke typiske feriedestinationer, og her nærmer vi os stille og roligt samme høje niveau igen som før Covid.

Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn.

Flot repræsentation af hubs i Billund Lufthavn

Der er 14 hubs repræsenteret i Billund Lufthavn. Et hub er eksempelvis Amsterdam, hvor KLM som netværksflyselskab samler passagerer op i hele verden, flyver dem til Amsterdam, hvorfra man kan flyve videre til alle KLM’s destinationer. Således kan man via de 14 hubs rejse til over 540 destinationer fra Billund Lufthavn.

Det er enestående for en regional lufthavn i Europa med omkring fire millioner passagerer. Og hvis ikke det havde været for det stærke erhvervsliv omkring Billund Lufthavn, havde det heller ikke set sådan ud. Det kvitterer erhvervslivet også for:

– Billund Lufthavn er AGF’s foretrukne lufthavn, og vi har stor gavn af deres rutenetværk, der åbner op for hele verden. Det benytter vi os af, når vi rejser på arbejdsrelaterede rejser, men ligeledes når vi skal sende vores fodboldhold ud i Europa. Her er servicen også altid i top.

Rasmus Nørgaard Hansen, salgsdirektør i AGF.

Jan Hessellund afslutter med at kommentere på optageområdet omkring Billund, der ikke kunne ligge bedre:

– I flyselskabernes analyser tegner de et optageområde med en radius på op til 100-150 km med en lufthavn i centrum. Her analyserer de bl.a. passagergrundlaget, før de åbner en rute. Billund Lufthavn kunne ikke ligge bedre ift. til det, og det er derfor, at der ikke er andre regionale lufthavne i Europa på størrelse med os, der har samme portefølje.

Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn.

Kilde: Pressemeddelse
Foto: Billund Lufthavn / PRHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *