Ethiopian Airlines opkøber afrikanske flyselskaber

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Flyselskabet Ethiopian Airlines opkøber i to afrikanske selskaber

Det går i øjeblikket godt for afrikanske Ethiopian Airlines, som for to måneder siden opkøbte Arik Air som er Nigerias største flyselskab. Dette opkøb gik hånd i hånd med planerne om at etablere flere hub-lufthavne i centralafrika og det sydlige Afrika.

Flyselskabet driver i forvejen tre andre flyselskaber på det afrikanske kontinent, og er ifølge check-in.dk “det mest økonomisk stabile flyselskab i Afrika”.

Det er tydeligt at Ethiopian Airlines i øjeblikket stiler højt, for de har netop annonceret at have købt 45% af aktierne i et flyselskab der lukkede for mere end 20 år siden. Dette med planer om at genstarte flyselskabet indenfor nær fremtid.

Flyselskabet som Ethiopian har købt aktier i, hedder Zambia Airways, og er det tidligere nationale flyselskab i Zambia. Nu skal det genopbygges, og forhåbentlig gøre flyvning i Zambia til en lukrativ forretning for Ethiopian.

Zambia Airways blev grundlagt i 1964, men i år 1994 måtte den zambiske regering opgive at gøre det til en lukrativ forretning, og lukkede derfor selskabet igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *