Etihad dropper australsk destination, efter Qantas har åbnet direkte til London

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Etihad Airways, med hovedsæde i Abu Dhabi, dropper deres rute til Perth. Dette sker efter Qantas har åbnet direkte fra Perth til London.

Der er hård konkurrence imellem de såkaldte “sandkasseselskaber” altså flyselskaber fra mellemøsten, på ruter til Perth. Hidtil har Etihad fløjet én gang dagligt til destanationen, imens deres rivaler Qatar Airways og Emirater har haft henholdsvis én og to daglige afgange til Perth.

Flyselskaberne er i direkte konkurrence, da de alle lever af at flyve passagerer ind til deres knudepunkter, og videre til deres endelige destinationer. Etihad har i forvejen haft problemer med at gøre deres rute til Perth rentabel, og med Qantas ruteåbning direkte imellem London og Perth, er mellemøsten blevet et unødvendigt stop på vejen.

Det har Etihad Airways taget konsekvensen af, og drosler nu ned i kapacitet, for til sidst at lukke ruten helt. Først vil kapaciteten blive neddroslet, ved at indsætte det mindre A330-200 fra på lørdag. Herefter vil ruten blive lukket permanent.

Etihad har også det seneste stykke tid lukket ruter til Dallas og San Francisco. Det er generelt åbenlyst at selskabet prøvet at tænke anderledes, med de ruter hvor efterspørgslen ikke er den samme som da de åbnede dem.

Dog fortsætter konkurrenterne ufortrødent deres ruter, og Qatar indsætter endda en Airbus A380 på ruten inden længe. Etihad flyver allerede distancen én gang dagligt med det store A380, imens den anden afgang flyves med den mindre Boeing 777.

 

Hovedbillede fra Wikipedia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *