Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
Rejs med fly til Kristiansand og besøg Restaurant Under. Der får du en unik oplevelse ved at spise på Europas første undervandsrestaurant. En rigtig Foodie Tour.
På norsk har ordet ’Under’ samme dobbeltbetydning som på dansk: ’under’ og ’vidunder’. Begge begreber kan man uden tøven anvende om Europas første undervandsrestaurant, som åbnede den 20. marts ved Norges barske sydkyst.
Den 34 meter lange monolitiske bygning, tegnet af Norges nok kendteste arkitektfirma Snøhetta, er halvvejs nedsunket i havet og hviler direkte på havbunden 5 meter under vandoverfladen. På den måde udgør bygningens betonskal allerede nu et kunstigt rev, der tjener som vokseplads for tang, albueskæl og andre marine snegle.
Når gæsterne har taget plads, har de fra alle borde udsigt gennem en stor panoramarude til livet i vandet omkring Skagerraks klippekyst. Havet viser sig her alt efter vejret og årstiden som roligt og indbydende eller vildt og truende.
Dansk køkkenchef
Unders kulinariske fokus er udelukkende rettet mod kvalitetsprodukter fra det sydnorske hav, hvorfra man ud over fisk og skaldyr også vil tilberede tang og andre vandplanter. Kød og grønsager stammer fra lokale producenter, der har forpligtet sig til bæredygtig fremstilling.
Unders køkkenchef er danskeren Nicolai Ellitsgaard, der tidligere har stået i spidsen for den velanskrevne restaurant Måltid i Kristiansand og har en fortid på Henne Kirkeby Kro.
Han har til Unders køkken sammensat et internationalt hold på 16 personer med erfaring fra forskellige Michelin-restauranter.
Vi er ret sikre på at Restaurant Under snart får sin første Michelin stjerne. Så det er en god mulighed for at besøge den inden da, hvor priserne ganske sikkert vil stige.
Menuen og prisen
Menuen ser også speciel ud. Den danske køkkenchef Nicolaj Ellitsgaard Pedersen og hans team serverer en 18-retters smagsmenu. Den er stærkt inspireret af nærheden til havet og kysten.
Nicolaj Ellitsgaard Pedersen fortæller:
Jeg elsker at gå ud og fiske, fange krabber, høste tang og urter langs kysten. Derefter at gøre det klar og serverer det til gæsterne sammeaften. For eksempel har jeg fundet en ny type tang der smager ganske tæt som trøffel. Den fandt jeg kun 10 minutter fra restauranten.
Derudover vil der være så mange produkter som muligt være fra lokalområdet og sæsonbaseret. Det påvirker menuen hele tiden, men menuen vil holdes international.
Prisen for måltidet vil ligge på 2.200 norske kroner. Dertil kan du vælge en vinmenu til 1.450,- norske kroner eller juicemenu til 850,- norske kroner.
På øverste etage – oven på restauranten – ligger der en champagnebar.
En times tid fra Kristiansand
Restaurant Under ligger lidt over en times kørsels fra Kristiansand. Du kan dermed komme dertil med en direkte flyvning fra København og så leje en bil.
Se mere på Restaurant Unders hjemmeside.
Forsidefoto: Ivar Kvaal
Skriv et svar