European Aviation Network (EAN) – fra 2017 wifi på europæiske flyvninger

European Aviation Network (EAN)

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Deutsche Telekom har fornyligt bygget den første LTE antenne til det nye European Aviation Network (EAN). Systemet skal være i luften i slutningen af 2017 for at tilbyde passagere på europæiske flyvninger en internetforbindelse.

EAN netværk

Den første antenne er placeret i Hampshire i England. Det innovative EAN netværk er udviklet af Deutsche Telekom i samarbejde med Inmarsat. Selskaberne vil arbejde sammen om at opfylde det stigende behov for billig internetadgang på flyvninger over Europa. Systemet vil bruge Inmarsat’s S-bånd satelitter i kombination med et nyt mobil netværk på landjorden fra Deutsche Telekom. I alt vil der blive bygget 300 sendemaster i 28 lande. Hver sendemast har en rækkevide på 80 km. Det kan sammenlignes med en almindelig GSM basisstation som kun når en afstand på 10 km.

European Aviation Network (EAN)
European Aviation Network (EAN)

Et fly vil have forbindelse til en enkel sendemast på jorden. Når sendestyrken undervejs bliver svagere, kan Inmarsat satelitterne overtage forbindelsen. Brugeren ombord burde ikke kunne lægge mærke til skiftet fra jord til sattelit.

European Aviation Network (EAN)
European Aviation Network (EAN)

Testflyvninger

De første testflyvninger er planlagt indenfor kort tid og medio 2017 skulle systemet være oppe og køre. I starten af 2018 bliver systemet tilgængeligt for alle. Man kan se en film om system her.

Personligt kan jeg ikke vente til systemet går i luften. Det store spørgsmål er selvfølgelig hvad det kommer til at koste. Man kan håbe det ligner priserne hos amerikanske GoGo.

GoGo priser
GoGo priser

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Ready2board fra vores søsterside Insideflyer.nlHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *