Få erstatning for din flyforsinkelse – find den bedste hjælp til det

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Har du prøvet at få forsinket eller aflyst et fly på vej på ferie? Der kan være forskellige årsager til, at et fly bliver forsinket eller aflyst, men hvis det er forsinket i mere end to timer, så kan du som passager have krav på kompensation.

Det er de færreste mennesker, som ikke bliver ærgerlige over, at deres fly bliver forsinket eller aflyst, men kompensation for flyforbindelser kan gøre situationen lidt bedre.

Hvis dit fly bliver forsinket eller aflyst, som kan det som passager være frustrerende at vide, at det går ud over din rejse. Hvis du er på vej på ferie, er det selvfølgelig rigtig ærgerligt, at din ferie bliver kortere af, at dit fly bliver forsinket eller aflyst. Som et plaster på såret kan man som passager have krav på kompensation, hvis ens fly bliver forsinket med mere end to timer.

Forskellige faktorer som eksempelvis dårligt vejr, overbooking, tekniske problemer, sygdom i besætningen eller sikkerhedsproblemer kan være årsag til at dit fly bliver forsinket eller aflyst. Hvis det er tilfældet, så kan du som passager have krav på kompensation fra 250 – 600 € pr. Person.
Som passager kan det være rigtig svært at få flyselskabet til at udbetale kompensation, da selskabet oftest vil undgå at betale din retmæssige kompensation. Heldigvis kan du få hjælp til at få udbetalt den kompensation, som du har krav på.

Få udbetalt den kompensation du har krav på

Hvis du vil være sikker på at få udbetalt den kompensation, du har krav på, så kan du lade et retshjælpsfirma hjælpe dig.

Når du får hjælp af et retshjælpfirma er du sikret en nem og hurtig udbetaling, du er samtidig også sikker på at du får den kompensation, du har krav på. Som rejsende kan det være svært at vide, hvornår du har ret til kompensation. Du får også hjælp til at vurdere, om du har krav på kompensation eller ej.

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, hvornår man har krav på kompensation, og hvornår man ikke har. Som udgangspunkt har man som rejsende krav på kompensation, hvis ens fly bliver forsinket med mere end 2 timer, pga. Faktorer som dårligt vejr, overbooking, tekniske problemer m.fl. Men du har f.eks. ikke ret til kompensation hvis forsinkelsen eller aflysningen skyldes, at nogle af lufthavnsarbejderne strejker eller politisk uro.

Derudover er det selvfølgelig svært at vide, hvad man har krav på. Når flyselskaber som udgangspunkt gerne vil undgå at betale kompensation, så kan det være svært at vide sig sikker på, om får det rigtige beløb udbetalt. Det beløb du har krav på at få udbetalt afhænger af rejsens længde, og hvor meget du er blevet forsinket.

Det er mange ting, man skal sætte sig ind, når skal søge om erstatning for flyforsinkelser, og netop derfor kan det være en god idé at få hjælp af nogle af de retshjælpsfirmaer, som har specialiseret sig i at få udbetalt den kompensation, som du har krav på.

Få mere information om erstatning ved flyforsinkelser, så du er rustet til at søge om kompensation, hvis uheldet er ude, næste gang du skal ud at rejse.

Forsinkelse ved charterrejse

Blev planerne for din sidste charterrejse ændret pga. Et forsinket eller aflyst fly? Selvom at en charterrejse er en pakkerejse, hvor fly, transport og indlogering indgår som en del af samme pakke, som man oftest køber gennem et rejsebureau, så har man faktisk krav på kompensation på lige fod med andre rejsende, hvis dit fly bliver forsinket eller aflyst.

Som vi har været lidt inde på, så er der forskellige vilkår, der kan gøre sig gældende ved flyforsinkelser. Hvis du bliver forsinket på din charterrejse, så er vilkårene for udbetalingen af kompensation en smule anderledes, end hvis du har booket flybilletterne separat. Først og fremmest er det vigtigt at have styr på, om forsinkelserne skyldes dit rejsebureau eller flyselskabet.  
Hvis din rejseforsinkelse skyldes arrangøren, har EU et særligt direktiv, som giver pakkerejsende mange rettigheder. Hvis selve rejsen aflyses af arrangøren, har du krav på en ny rejse eller at få tilbagebetalt rejsens fulde pris. Hvis man ifølge Rejsepakkeloven har lidt væsentlig ulempe kan man have krav på tilbagebetaling af beløbet samt et erstatningsbeløb.

Hvis din rejseforsinkelse skyldes flyselskabet, og du bliver forsinket med mere end 3 timer, har du ret til at få udbetalt kompensation ligesom andre rejsende. De samme vilkår som i det ovenstående skal gøre sig gældende, førend du har ret til kompensation, men hvis disse faktorer er til stede, har du retmæssigt krav på kompensation. Det gælder hvis dit fly er forsinket pga. Dårligt vejr, overbooking, tekniske problemer m.fl.

Få hjælp til at få den bedste erstatning

Du kan læse meget mere om din ret til kompensation ved charterrejse, og blive klogere på hvordan du kan søge erstatning for flyforsinkelse fra din seneste charterrejse eller flyrejse.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *