Fakta om de unikke SAS Airbus A350-900 features

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS Airbus A350-900 har markedets mest støjsvage kabine, et forbedret lufttryk, mere frisk luft og avanceret styring af temperatur og luftfugtighed.

Samtidig er loftet det højeste i branchen, et design med mere lodrette vægge giver mere skulderplads, og bagagehylderne er de største på markedet. Flyet har desuden et halefinnekamera, så hele flyvningen kan følges på alle skærme.

Derudover har SAS skabt en række unikke features fordelt på de tre rejseklasser:

SAS Business 

SAS Business Class på A350-900. Foto: Peter F

Her er 40 sæder med en IFE-skærm på 18,5” med højere opløsning, pc-strøm og high-power-USB. Sæderne har separat kontrol af ryglænet, mere holdbar polstring og et nyt bakkebord, som kan foldes dobbelt og har en holder til personlige ting. Sengene på SAS Business måler mindst 196 cm, nogle er endnu længere, og SAS har installeret et solidt fodgærde, som også kan give let fodmassage.

SAS har udviklet et nyt velkomstområde ved indgangsdøren, hvor rejsende møder et nyt indrettet område med indbygget lys og andre designfunktioner. Under flyvningen fungerer dette område som forfriskningsbar for rejsende på SAS Business.

SAS Plus

SAS Plus på A350-900. Foto: Peter F

Her er 32 sæder, der er en helt ny type hos SAS. De har fodskammel med fodstøttefunktion, 13,3” IFE-højopløsningsskærme, pc-strøm og high-power-USB. Der er en deler, som tydeligt adskiller SAS Plus fra resten af flyets kabinerne.  

Rejsende på SAS Plus og SAS Go kan nyde en særlig snackshop, som er beregnet til at opmuntre passagererne til at rejse sig op og bevæge sig for at booste sundheden om bord.

SAS Go

SAS Go på A350-900. Foto: Peter F

Her er 228 sæder med 11,6” IFE-højopløsningsskærme, high-power-USB og et bord, der kan foldes dobbelt og har en vandflaskeholder. Kabinen er indrettet med en ”cross aisle” passage gennem SAS Go, som både er til gavn for passagerer og besætning.

A350 har også et nyt, forbedret arbejdsmiljø for besætningen. Ud over otte rummelige senge til kabinepersonale og piloter er køkkenet redesignet, så der er bedre og større arbejdspladser. Derudover har A350 tablets, der kan gøre servicen mere personlig og gøre det lettere for besætningen at rapportere tekniske fejl, eksempelvis i forbindelse med vedligeholdelse.

Fakta om SAS Airbus A350-900

  • Antal fly: 8
  • Antal sæder: 300 (40 SAS Business/32 SAS Plus/228 SAS Go)
  • Maks. takeoff-vægt: 268 tons
  • Maks. last: 50 tons
  • Længde: 66,9 m
  • Vingespænd: 64,8 m
  • Marchhastighed: 910 km/t/570 mph
  • Rækkevidde: 13.800 km
  • Brændstofforbrug: 0,028 liter/sæde pr. km
  • Motor: RR Trent XWB

Forsidebillede: Airbus/ SAS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *