Farm to Plane – et spændende lokalt tiltag fra Singapore Airlines

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

“Farm to Plane” er Singapore Airlines initiativ til at sikre lokale råvarer som en del af det som serveres på ombord på flyene, men også for at sikre at de råvarer som bruges produceres lokalt og på den mest klimavenlige måde.

Seneste tiltag er lidt af et scoop på klimafronten. Det er samarbejdet med virksomheden AeroFarms, som dyrker grøntsager vertikalt i for eksempel en stor fabrikshal i Newark – ganske tæt på netop Newark lufthavnen, som Singapore Airlines benytter.

AeroFarms ligger lige ved siden af Newark lufthavnen (den røde pin ved 400 Ferry Street).

Dermed er der kun ganske kort transport fra produktionen og til cateringfirmaet i lufthavnen.

AeroFarms producerede masser af grøntsager og det bliver fra 1. november brugt i tre forskellige retter ombord på den ultra-lange rute fra New York og til Singapore.

Den første ret er en tomat salat med tørret skinke og rucola fra Aerofarm.

Singapore Airlines laks med AeroFarms baby salat. Foto: Singapore Airlines

Nummer to er en salat med AeroFarms blandede baby salat, asparges, broccoli, avocado og laks. Den sidste er en soja pocheret kylling med AeroFarms baby bok choy.

Singapore Airlines Business Class måltid. Foto: Singapore Airlines

Vertikal produceret grøntsager passer godt til flymad

Det er faktisk et godt match at bruge vertikal produceret grøntsager til flymad. Grunden er at du kan justere hvilke vitaminer, salter og mineraler som den enkelte afgrøde skal have.

AeroFarms dyker i bakker uden jord og i mange lag med LED lys. Foto: AeroFarms

Dermed kan du lettere tilpasse at smagen bliver den rette i 10 kilometers højde, hvor ting skal være mere kraftige i smagen eller mere salte. Nu kan det gøres direkte i selve grøntsagen og dermed få den til at smage bedre.

Danmark også med

I Danmark har Allan Hoffery og hans team sikret at der er lokale produkter ombord på flyet fra København og til Singapore. Så der har i flere år været fokus på princippet “Farm to Plane”.

Der er blandt andet Singapore Sling is fra Skarø, Ost fra mejeriet Sønderhaven eller samarbejdet med Kokkeriet om dansk inspirerede retter ombord.

3 slags oste serveret fra en serveringsvogn. Med samarbejdet med mejeriet Sønderhaven kommer der oste fra Nordjylland. Foto: Henrik Olsen

Da Singapore Airlines for eksempel præsenterede samarbejdet med mejeriet Sønderhaven blev der sagt følgende:

Vi har det seneste stykke tid fokuseret på at få lokal mad ind i vores catering. Det hele startede med Skarø is, og vi har også tidligere haft danske oste.  Problemet med ostene hidtil har været at skaffe de gode oste til hver flyvning, men for omtrent et år siden hørte vi om Sønderhaven. Nu har vi fået en rigtig godt partnerskab op at stå, og vi glæder os til at kunne tilbyde ostene til vores passagerer.

Allan Hoffery, Salgs og kommunikationschef i Danmark
Slingapore Sling is fra Skarø. Foto: Skarø

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *