Ny ultra-langrute: Auckland til New York direkte

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det er ikke kun Qantas som har ambitioner om nye ultralange flyruter. Fra næste år kan du flyve direkte fra Auckland til New York med Air New Zealand. Samtidig vælger selskabet at droppe ruten mellem London og Los Angeles.

For at frigøre kapacitet til fordel for mere lønsomme markeder har Air New Zealand besluttet at nedlægge ruten mellem London og Los Angeles fra oktober 2020. Et af disse markeder er flere direkte ruter mellem New Zealand og Nord-Amerika, og fra næste år kan du for første gang flyve direkte mellem Auckland og New York (EWR).

Newark Liberty Airport, New York
Newark Liberty Airport. Foto:  David Mark / Pixabay  

– Trafikøgningen til New Zealand er stærkest fra Nord-Amerika, og vores nye rute til Chicago gør det bedre end ventet. New York har vært en ambition for Air New Zealand i et stykke tid, og ved at frigøre kapacitet fra atlanterhavsruten vil denne milepæl blive en virkelighed.

Chief Executive Officer Jeff McDowall, Air New Zealand.

Afstanden mellem de to byer er 14 178 kilometer. Flyvetiden anslås at være 15 timer og 40 minutter fra Auckland til New York. Returflyvningen vil være noget længere, omkring 17 timer og 40 minutter. Ruten vil blive Air New Zealands længste og den femte-længste i verden.

Den nye rute skal betjenes tre gange ugentligt med en Boeing 787-9 med kun 275-sæder. Flyet er udstyret med flere sæder i business og premium economy, sammenlignet med Air New Zealands standardkonfiguration for disse fly. 

Business Premier i Boeing 787 Dreaamliner

Rutetider og dato for opstart er foreløbigt ikke offentliggjort, men flyselskabet siger at billettene vil komme til salg om kort tid.

Dropper Los Angeles – London

Los Angeles – London har været en flagskibsrute for Air New Zealand og en vigtig forbindelse mellem New Zealand og Europa siden lanceringen i 1982. Der er imidlertid sket store ændringer på markedet siden dengang.

– Folk på New Zealand har mere end dobbelt så mange måder at komme til London på, som for ti år siden. Samtidig har folks rejsevaner ændret sig. Sidste år var andelen af rejsende mellem Auckland og London som fløj via Los Angeles på kun 7%. – Samtidig er flyruter mellem Europa og Nord-Amerika blevet de mest konkurrenceudsatte i verden. Her har Air New Zealand ikke fordel af at være på sit hjemmemarked, som amerikanske og europæiske selskaber har.

London Westminister Palace
Foto: Skeeze / Pixabay

Los Angeles – London-ruten vil gå som normalt frem til oktober 2020. Det er forventet at totalt 155 arbejdsplasser i forskellige dele af virksomheden i London forsvinder i forbindelse med nedlægningen. Flyselskabet vil samarbejde med berørte ansatte og deres fagforeninger for at finde nye karrieremuligheder.

Foto: Air New ZealandHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *