Ny rekord: 19 timer og 15 minutter i luften. Var det noget for dig?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Som vi dækkede det via Facebook i weekenden, så startede Qantas deres projekt Sunrise med en flyvning fra New York og til Sydney. I alt var det en flyvetur på 19 timer og 15 minutter. Den næste flyvetur de laver vil runde 20 timer i luften.

Tilbage i august måned kom Qantas med en udmelding om at de var klar til at igangsætte deres Projekt Sunrise. Dette projekt handler om at lave direkte flyvninger fra Australien og til New York og London. Deres mål er at starte disse flyvninger op allerede næste år.

Projekt Sunrise handler om ultra lange flyruter på 20+ timer. Kilde: Qantas

I weekenden gennemførte Qantas så den første af tre flyvninger. Det var fra New York (JFK) og så til Sydney. En tur der endte med at tage 19 timer og 15 minutter i alt – altså stort set et helt døgn i luften.

Meningen med Projekt Sunrise er at lave en del test på piloterne, besætningen og passagerne. Disse test skal vise hvordan de bedst kommer igennem en så lang flyvetur med så få eftervirkninger som muligt. Det er især ting som jetlag de gerne vil undgå, når du i løbet af turen passerer 15 tidszoner.

Udover besætningen var der nogle Qantas Frequent Flyers og medie folk, som blev overvåget af nogle læger ombord. De skulle blandt andet have aktiviteter og lave urinprøver løbende. Alt sammen for at se hvordan påvirkningen af turen er.

Qantas havde lavet noget om i det service setup de brugte. Normalt starter turen med et større måltid, men ikke på denne tur. Der ville det starte med et lettere måltid og allerede på det tidspunkt arbejde ud fra det aktuelle tidspunkt i Sydney. Ind imellem måltiderne og tiden i sædet var der aktiviteter for at holde kroppen i gang.

Fælles aktiviteter i galley området. Foto: James D Morgan/Qantas

Selve flyvningen

Flyvningen blev gennemført af en fabriksny Boeing 787-9 Dreamliner som blev fløjet til New York fra Boeing fabrikken.

Ruten som Qantas QF7879 fløj fra New York og til Sydney. Først over hele USA og så resten af turen hen over vand forbi Hawaii. Kilde: FlightRadar24

Det hele startede fredag aften den 18. oktober, hvor Qantas Boeing 787-9 Dreamlineren med registreringsnummeret VH-ZNI klokken 21:27 (lokal tid) lettede med 49 personer ombord. Den havde fået rutenummeret QF7879 og den samlede tur til Sydney ville tage 19 timer og 15 minutter. Søndag den 20. oktober klokken 07:42 (lokal tid) landede flyet så i Sydney.

Den fabriksnye Boeing 787-9 Dreamliner kommer direkte fra fabrikken. Kilde: FlightRadar24

Det var en stolt CEO fra Qantas som udtalte følgende:

En ny flytype giver os muligheden for at flyve længere og det får folk til at spørge hvor komfortabel det er. Vores længste rute er lige nu fra Perth og til London, hvor vi har vores højeste tilfredshedsresultat. Det viser at man kan lave god service på en ultra lang flyvetur, som kunderne kan nyde. Dertil kommer de 3-4 timer hurtigere frem til deres slutdestination.

Alan Joyce, CEO Qantas

Kaptajnen på turen udtalte følgende før afgangen fra New York:

Hele besætningen vil være vågen den førte 1 1/2 time. Derefter vil jeg tage en 2 1/2 times pause. Jeg vil være på vagt de efterfølgende 5 1/2 time og så sove 5 1/2 time. Til slut vil jeg været på vagt i 2 1/2 time og den sidste tid vil vi alle være på vagt igen til landingen i Sydney.

Sean Golding, Kaptajn og Pilot-In-Charge på Qantas QF7879

For at læse mere om selve oplevelserne fra turen kan vi anbefale følgende to artikler, hvor forfatterne var med ombord på turen:

Se flere billeder fra selve turen

Alle billederne er taget James D Morgan på vegne af Qantas. Qantas udgav dem i deres pressemeddelse fra turen.

Forsidefoto: James D Morgan/QantasHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

  1. Annika Fredenstrand siger

    Med Qantas fantastiske service og evne til at time måltider og anden forplejning er 19 timer ikke noget, der afskrækker. Håber gymnastiktimen også bliver et fast indslag på 19 timers flyvningerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *