Brexit – Skal du på ferie i Storbritannien så husk at tjekke din rejseforsikring

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Hvis Storbritannien forlader EU uden en aftale, dækker det blå EU-sygesikringskort ikke længere. Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at man tjekker sin rejseforsikring, hvis rejsen går til Storbritannien.

Ferie i Storbritannien? Så er det vigtigt, at få tjekket rejseforsikringen. Hvis det ender med den såkaldte No-deal Brexit, dækker det blå EU sygesikringskort ikke længere.

Metta Frost, sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed siger:

Hvis man har planer om at rejse til England, Skotland, Wales eller Nordirland, er det vigtigt at tjekke, at forsikringen dækker behandling og medicin. Kommer der ikke en aftale om Brexit, skal man nemlig selv betale, hvis man bliver syg på rejsen, og det kan blive rigtigt dyrt.

Behandling af kronisk sygdom på rejsen

For kronisk syge er det særlig vigtigt at få undersøgt reglerne for betaling.

Metta Frost forklarer:

Er man kronisk syg, og skal man have behandling med for eksempelkemoterapi, ilt eller dialyse på ferien til Storbritannien, er det vigtigt at undersøge, om man selv skal betale for behandlingen. Det kan man få oplyst ved at kontakte det hospital, man har en behandlingsaftale med. Efter Brexit dækker EU’s sygesikringsregler ikke længere, så det vil være lovgivningen i Storbritannien, der afgør, om man kan få behandlingen gratis.

Læs om reglerne for sygesikring i forbindelse med Brexit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *