Clarion Hotel Copenhagen Airport plukker fjerene væk

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Inspireret af et svensk initiativ fjerner Clarion Hotel Copenhagen Airport fjer fra påskepynten

Alle hotellerne i Nordic Choice Hotels deltager i initiativet, der stammer fra dyreværnsorganisationen Djurens Rätt i Sverige og har ført til, at 208 svenske kommuner ikke pynter med fjer på offentlige steder i 2019.

Annette Bjørndalen Søreide, kommunikationsrådgiver i Dyrebeskyttelsen i Norge udtaler om initiativet:

Det er meget positivt, at en større aktør som Nordic Choice Hotels vælger at droppe fjer i påskepynten ved alle deres hoteller. Det kan være svært for forbrugeren at vide, hvor fjerpynten kommer fra, og hvordan dyrevelfærden i produktionen har været. Selvom det i Europa er ulovligt at plukke fjer af levende opdrætsfugle som gæs, kan fjer- og dunprodukter komme fra lande udenfor Europa, hvor de fortsat plukker levende fugle. Med tanke på dyrevelfærden er det bedste helt at undgå fjer som en del af påskepynten, siger Annette Bjørndalen Søreide, kommunikationsrådgiver i Dyrebeskyttelsen i Norge.

Selvom påsken bliver fjerfri, markerer Clarion Hotel Copenahgen Airport den med morsomme aktiviteter for store og små gæster. Jesper Olesen på Clarion Hotel Copenhagen Airport fortæller om hotellets planer for højtiden:

Hos os tager vi dyrevelfærd alvorligt, og påsken handler heldigvis om meget mere end fjer. Vi benytter højtiden til I højere grad at sætte fokus på de grønne initiativer vi gør på hotellet. Derfor har vi skiftet den traditionelle påskeæg jagt ud med en skraldejagt. Vi inviterer alle til at hjælpe med at samle skrald på Amager og aflevere dette hos os. Når du afleverer en fuld pose får du i bytte lov at trække et påskeæg fra vores bowle. Måske hvis du er heldig, gemmer der sig en præmie i dit æg, det kan være alt fra gavekort til overnatninger til morgenmad for 2. Vigtigst af alt håber vi på at gøre en forskel og skabe renere naturområder her på Amager med dette event.

Bæredygtighed i fokus

Nordic Choice Hotels har været en drivkraft i spørgsmål om bæredygtighed i branchen, blandt andet ved at indføre krav om MSC- eller ASC-certificering af fisk og skaldyr og Europas første palmeoliefrie hotel. I 2018 blev selskabet for sjette år i træk kåret til branchevinder af Sustainable Brand Index. I samarbejde med WWF og den norske stiftelse Dyrevernalliansen blev der i 2010 udarbejdet egne retningslinjer for indkøb af fisk, skaldyr og kød med mål om at skabe en etisk og bæredygtig leverandørkæde. I løbet af 2019 skal alle hotellerne fjerne al unødvendig engangsplastik og påvirke sine leverandører til at fjerne så meget unødvendig plastik som muligt. bæredygtighedsdirektøren i Nordic Choice Hotels Harald Bjugstad-Holm fortæller:

Som en del af at vi hele tiden arbejder for at levere Nordens mest bæredygtige hoteloplevelse, er vi rigtig glade for at kunne stille os bag dette initiativ for dyrevelfærd. Der bliver definitivt påskestemning på vores hoteller, selvom vi fjerner fjerene. Nu bliver det spændende at se om de andre aktører følger trop og ligeledes fravælger påskefjerene i år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *