Du kan drikke øl med god samvittighed til sommer

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I år skal gæsterne på NorthSide, Tinderbox, Roskilde og GRØN for første gang indtage iskolde fadøl af bæredygtige og ikke mindst genbrugelige plastglas, når festivalsæsonen skydes i gang.

Hvert eneste år har de fire festivaler langet over 2 millioner engangsplastølkrus over bardisken, når titusindvis af festivalgæster har slukket tørsten i en kold Tuborg over hele landet. Men nu er det slut. Fra og med dette års festivaler må det gamle engangsplastikkrus vige pladsen til fordel for et helt nyt og bæredygtigt genbrugsplastglas, udviklet af Tuborg i samarbejde med NorthSide, Tinderbox, Roskilde festival og GRØN.

Initiativet blev lanceret tidligere på ugen hos Plastic Change af Tuborg og de fire festivaler. Til stede var bl.a. Miljøminister Jacob Ellemann-Jensen.

Christian Sveigaard, marketing- og sponsorchef for Tuborg fortæller:

I år vil Tuborg helt bogstaveligt gøre livet lidt grønnere på festivalerne. Vi lancerer nye vaskbare plastglas, som alle kan lease, og vi begynder på de fire store festivaler, som har været med til at udvikle ideen sammen med Plastic Change. Det er en stor dag for Tuborg, og et kæmpe skridt mod at mindske unødigt plastaffald gennem en mere cirkulær forretningsmodel. Drikkeoplevelsen er den samme eller bedre, men fremover tager Tuborg bogstaveligt talt opvasken i vores nye, mobile opvaskemaskine.

Tuborg har løbende fået rådgivning fra miljøorganisationen, Plastic Change, for at finde den helt rigtige løsning. Det endelige resultat er landet på et danskproduceret genbrugsplastglas fra KIFA Plast i Herning. Krusene vaskes på stedet, og når de nye genbrugsplastglas bliver slidte, sendes de tilbage til leverandøren, som sørger for, at materialet genbruges.

Plastic Change, der arbejder for at skabe mere opmærksomhed om konsekvenserne af det voksende plastaffald, kalder det fælles initiativ en sejr, der kan inspirere andre til at gå i samme retning.

Henrik Beha, stifter af Plastic Change udtaler:

Projektet er en vigtig sejr i kampen mod unødvendig engangsplastik. Det er første gang, at de fire festivaler arbejder sammen, og de skal have ros for sammen med Tuborg at gøre en indsats for at knække kurven for plastaffald ved at indføre et standardiseret genbrugsplastglas. Det vil også forandre den brug-og-smid-væk kultur, som er en af kerneudfordringerne i forhold til den stigende plastaffald. Vi ser det som et stort skridt fremad, som utvivlsomt vil inspirere andre til at gå i samme retning.

Fakta om genbrugsplastkruset

– De nye genbrugsplastglas er udviklet af KIFA Plast i Herning, der er eksperter i udviklings- og produktionsforløb i specialløsninger som genbrugsplast;
– De nye genbrugsplastglas er lavet af ren polypropylen – også kaldet PP plast;

– Tuborg stiller en ny, mobil opvaskemaskine til rådighed, der besøger alle fire festivaler.

– Den mobile opvaskemaskine bliver 13,4 meter lang, og kan håndtere over 9.000 genbrugsplastglas i timen.

– Vaskbare plastglas er af eksperter som Plastic Change udpeget som den mest miljøvenlige løsning på et stort problem omkring engangsplastkrus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *