Finnair får flere bæredygtige flyvninger med nyt samarbejde

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Finnair vil gerne bruge mere bæredygtigt brændstof. Derfor har selskabet indgået partnerskab med brændstofproducenten Neste. Samarbejdet bidrager til Finnairs langsigtede mål om at blive C02-netural.

Flyselskabet Finnair har indgået et samarbejde med Neste. Neste er verdens største producent af bæredygtige luftfartsbrændstoffer baseret på affald og restprodukter. Aftalen skal øge Finnairs brug af bæredygtigt brændstof og vil bidrage til Finnairs langsigtede mål om CO2-neutralitet. Bæredygtige luftfartsbrændstoffer er en vigtig del af den langsigtede løsning på at reducere luftfartens samlede CO2-aftryk. Bæredygtige brændstoffer formindsker CO2-udledningen med op til 80 % sammenlignet med fossile brændstoffer.

Øget brug af bæredygtigt brændstof er en vigtig del af vores langsigtede mål om CO2-neutralitet. Inden udgangen af 2025 forventer vi at bruge cirka 10 millioner euro årligt på bæredygtigt luftfartsbrændstof. Udviklingen af markedet for dette kræver ansvar og engagement fra frontløbere, og vi er glade for at kunne vise vejen sammen med Neste.

Topi Manner, administrerende direktør, Finnair.

Mangel på bæredygtige brændstoffer

Tidligere har det været vanskeligt at få forsyninger af bæredygtige brændstoffer til luftfart. Samarbejdet med Neste giver Finnair en større tilgængelighed til de bæredygtige brændstoffer. Det bliver nemmere at udbrede og øge brugen af brændstofferne ved flyvninger. Samtidig bidrager samarbejdet til en øget produktion af bæredygtigt luftfartsbrændstof i hele Finland.

Reducerede emissioner fra luftfart kræver samarbejde, da udfordringen ikke kan løses af nogen alene. Vi er meget glade for at samarbejde med Finnair og støtte Finnairs mål om CO2-neutralitet. Udover forsyningen af brændstof, giver partnerskabet os også en mulighed for at bidrage til vores egne klimamål ved at reducere CO2-udledning fra vores medarbejderes forretningsrejser med Finnair.

Peter Vanacker, administrerende direktør, Neste.

Både passagerer og Finnair skal bidrage

Finnair vil desuden give sine passagerer mulighed for at støtte brugen af bæredygtigt luftfartsbrændstof ved at tilbyde billetløsninger med et tilvalg af bæredygtigt brændstof senere i 2020. Samtidig vil Finnair matche de bidrag, som kunderne giver. Selskabet vil også bidrage med sine egne køb af bæredygtigt brændstof. Desuden vil Finnair også bruge brændstoffet til at reducere CO2-udledning fra egne medarbejderes rejser.

At opnå konkret CO2-reducering er nøglen til at løse luftfartsindustriens CO2-udfordring og til at sikre en bæredygtig fremtid, hvor fordelene ved luftfarten kan fortsætte, mens klimakonsekvenserne reduceres kraftigt.

Topi Manner.

I samarbejde med den finske lufthavnsoperatør Finavia arbejder Finnair og Neste desuden sammen om at finde måder, hvorpå erhvervskunder kan reducere deres rejsers CO2-aftryk ved hjælp af bæredygtigt luftfartsbrændstof.

I øjeblikket er bæredygtigt luftfartsbrændstof det eneste levedygtige alternativ til fossile flydende brændstoffer til drift af kommercielle fly. Nestes bæredygtige luftfartsbrændstof er fuldt ud kompatibelt med den eksisterende jetmotorteknologi og infrastruktur for brændstofdistribution, når den blandes med fossilt jetbrændstof. afslutter Peter Vanacker.

Peter VanackerHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *