Finnair “ombygger” to Airbus A330 til fragtversion

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Finnair tager den nordiske føretrøje og “ombygger” nu to af deres Airbus A330 til midlertidig fragtversion. Sæderne i kabinen fjernes for at få på plads til mere fragt.

Ved at fjerne sæderne i flyenes Economy Class vil Finnair kunne medbringe tæt på dobbelt så meget fragt end før. Dette er for Finnair og eventuelle kunder som vil fuld chartre deres fly helt og igennem centralt for at opnås bedst mulige økonomi.

Læs mere: SAS vil forsat ikke fjerne sæder fra deres fly

Før Corona krisen, så ville op til halvdelen af alt verdens fragt være transporteret rundt ved hjælp af passagerflyene. I den nuværende situation er kapaciteten derfor markant lavere, hvilket gør at fragtpriserne er meget højere og der er stor efterspørgsel. Dette er især for fragt hjem fra Asien og især Kina.

Et fungerende logistiknetværk er kritisk for verdensøkonomien. For at sikre tilgængeligheden for nationale nødforsyninger, er det vigtigt at fragten fra andre kontinenter i løbet af timer kan komme frem.

Mikko Tainio, Managing Director of Finnair Cargo.

Masser af fragtflyninger for Finnair

I løbet af april og maj måned har Finnair haft mange fragtflyvninger til og fra til større byer i Japan, Korea, Kina. Men også kortere flyvninger fra for eksempel Tallinn og Bruxelles.

I sidste uge startede Finnair også fragtflyvninger op til og fra New York og Bangkok.

I øjeblikket har Finnair mere end 50 one-way fragtflyvninger hver uge. Det er et marked som ikke ser ud til at ændre sig i nærmeste fremtid.

Forsidefoto: Finnair

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *