Finnair slår både SAS og Norwegian på passagervækst i juni

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I juni fløj 1.388.000 passagerer med det finske flyselskab Finnair, hvilket er det højeste antal nogensinde. Det er samtidig en vækst på 11,9 procent i forhold til året før. Den største vækst er på det nordamerikanske marked.

Kapaciteten målt i ASK ASK (Available passenger kilometers) steg med 11,2 procent og indtjeningen målt i RPK (Revenue passenger kilometers) steg med 12,2 procent.

Selv om SAS også havde rekordmange passagerer i juni, så voksede ASK i juni kun med 0,9 procent og RPK kun med 0,7 procent. På trods af, at Norwegian havde færre passagerer i juni, blandt andet på grund af 18 Boeing 737 MAX på jorden, så steg ASK med 5 procent og RPK med 7 procent i juni.

En af årsagerne til den høje vækst hos Finnair er, at de i løbet af det seneste år har kunnet tage tre nye Airbus A350 fly i brug. ASK væksten på Asien var 11,5 procent, hovedsagelig på grund af flere afgange til Hong Kong og Osaka. Den nordamerikanske kapacitet voksede med 33,7 procent efter at Los Angeles ruten blev åbnet i marts og at der er kommet flere afgange til San Francisco i det seneste år.

I den europæiske trafik steg ASK med 7,1 procent. Væksten skyldes både tilføjelsen af et nyt fly til flåden, øget sædekapacitet i de eksisterende fly og længere ruter. Den ekstra kapacitet var især indsat på destinationer som Stockholm. Sankt Petersborg, London og Moskva, samt de nye sæsonruter til Hannover, Trondheim og Bologna.

Indtjeningen målt i RPK steg med 9,4 procent til Asien, 34,8 procent til Nordamerika, 11,2 procent til Europa og på indenrigs med 5,4 procent.

Selv om Finnair havde næsten 1,4 millioner passagerer i juni, så er de stadig mindre end både Norwegian og SAS.  Norwegian havde i juni 3,475 millioner passagerer, mens SAS havde 2,956 millioner.

Se passagertallene i juni for Norwegian og SAS.

Foto © Finnair

 

.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *