Højere enhedsindtægter og bedre belægningsgrad for Norwegian i juni – men fald i antal passagerer

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norwegians trafiktal for juni viser, at næsten 3,5 millioner passagerer valgte at flyve med selskabet i løbet af måneden, hvilket er et lille fald i forhold til året før. Enhedsindtægterne steg med 10 procent.

I alt 3.475.337 passagerer fløj med selskabet i juni, 21.948 færre end i samme periode sidste år. Den totale trafik (RPK) steg med syv procent og kapaciteten (ASK) med fem procent. Belægningsgraden var på 91,5 procent, en stigning på et procentpoint.

Bjørn Kjos, koncernchef i Norwegian siger om trafiktallene:

Trafiktallene viser færre passagerer i juni i år end sidste år. På langdistanceruterne er antallet af rejsende betydeligt højere, mens nedgangen kommer på kortdistanceruterne, hvor vi har 18 Boeing 737 MAX på jorden og reduceret charterkapacitet. I juni har vi også fået endnu en Boeing 787 Dreamliner ind i flåden, som nu består af 36 nye, mere brændstoføkonomiske langdistancefly. Strategien om at gå fra vækst til lønsomhed ligger fast, og enhedsindtægterne er nu 10 procent højere, end vi rapporterede på samme tid sidste år, hvilket jeg er godt tilfreds med.

Norwegian gennemførte 99,4 procent af de planlagte flyvninger i juni. Punktligheden er på 70,9 procent (uændret fra samme periode i 2018). Punktligheden i denne måned påvirkes negativt af, at selskabet har 18 Boeing 737 MAX på jorden og dermed benytter sig mere af indlejede fly end normalt.

Det som vi ikke ser er hvor længe de forsinkelser har været. En punktelighed på 70,9% er ikke imponerende og vi frygter bestemt for sommeren, hvor det næsten er en tradition for forsinkelser og aflysninger blandt mange flyselskaber. Allerede før sommeren startede har flere sider været ude at advarer om netop en stor sandsynelighed for forsinkelser.

Dertil bliver det også spændende at høre mere om økonomien i Norwegian. Er stigningen i enhedsindtægterne på 10% noget der forsætter hen over sommeren, som er en af de perioder hvor der skal tjenes mange penge for et flyselskab.

Norwegian fik også leveret én fabriksny 787 Dreamliner i juni.

Se trafiktallene i detaljer i denne PDF.

Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *