Finnair tilbyder nu Business Class Light billetter

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Fra i går den 15. juni har det været muligt at købe en ny billetype ved Finnair, som de kalder Business Light. Den nye type billet har vi set tidligere og det er logisk at den kommer her i slutningen af corona pandemien, hvor mange forretningsrejsende endnu ikke er startet op.

Finnair har valgt at introducere en ny billettype i deres Business Class produkt. Det er også en billettype som gælder for deres økonomi produkt. De melder selv at grunden til at denne nye billettype introduceres er:

Der er en stigende behov blandt vores kunder på en mere personaliseret rejseoplevelse.

Kunderne kan derfor nu vælge mellem følgende tre typer:

  • Light <- den nye billettype
  • Classic
  • Flex 

I nedenstående oversigt kan det ses at den nye Light billettype er kommet for både Økonomi og Business Class. At der lige nu kan ændres i billetten skyldes udelukkende corona pandemien, så når den er overstået, så vil du givetvis ikke kunne ændre i billetten eller det vil blive for et større gebyr.

Ellers er den nye billettype ikke så grundlæggende overraskende. De overraskende kommer i de andre services som IKKE er med i den nye billetype. Især er det gældende for Business Class delen.

Bagage

Allerede på bagagen er der tydelige forskelle. Den nye Light billettype giver kun mulighed for håndbagage som en del af billetten. Skal du have en større kuffert med, så vil det koste dig et gebyr.

Sædevalg

På din mulighed for at vælge sæde er det ikke længere gratis og en del af billettypen. Dette skal tilkøbes eller vente med at vælge sæde til check ind åbner op.

I lufthavnen

I lufthavnen vil du også opleve en forskel. Du ville ikke kunne benytte dig af Business Class check ind (Priority Check In som Finnair kalder det) eller deres Fast Track (Priority Security).

Lounge adgangen er også taget fra i Businees Light produktet, så det skal tilkøbes om du vil et besøg i loungen.

Ombord på flyet

Ombord på flyet er der ikke den store forskel at mærke. Du vil få samme service med mad og drikke som de passagerer der flyver på Classic og Flex produkterne.

Optjening af point

Ikke overraskende, så vil antallet af de point der optjenes på Light billetterne være væsentlig mindre end tidligere.

Så har du optjent din status ved at købe de billigste flybilletter, så vil du kunne mærke dette nu, da du vil optjene væsentligt lavere antal point for hver flyvning i fremtiden.

Ser vi det ved andre flyselskaber?

Der er ikke tvivl ved os om at dette er kommet for at blive. Vi kommer til at se flere flyselskaber indfører dette. Lige nu er udfordringen at kunne skelne imellem den billettype med de fordele som tæller rent teknisk og under flyvningen.

Qatar Airways har for eksempel allerede en Light billet i deres Business Class.

Vi forventer også snart at se SAS komme med lignende produkt på deres langruter.

Det vil kunne lokke flere privatrejsende til at købe en dyrere billet, hvis prisen er mindre og det vil den kunne blive, når der tages services ud af den

Fryten er naturligvis at den billigste pris fastholdes og dermed bliver det oplevet som en devaluering af produktet når nu den billigste billet i Business Class nu ikke længere giver pointoptjening eller væsentlig mindre pointoptjening end tidligere.

 Læs mere om den nye billettype her.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *