Flying Blue beskytter overskuds XP

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Flying Blue indfører endnu et tiltag for at sikre opsparede XP under coronakrise. Hvis du havde flere XP i overskud sidste år, så bliver de fyldt op ved næste periode.

Flying Blue, loyalitetsprogram for bl.a. KLM og Air France, har ligesom mange andre flyselskaber lavet forskellige tiltag så medlemmer kan beholde deres status, selvom der endnu ikke er meget aktivitet i luften. Først og fremmest optjener du lige nu dobbelt miles og XP indtil den 31. december 2020. Miles udløber heller ikke indtil slutning af året. Og hvis du ikke har nået nok XP for at beholde din nuværende status, bliver din konto gratis fyldt op.

Flying Blue overskuds XP

Hos mange loyalitetsprogrammer skal du optjene et bestemt antal points eller miles for at opnå et bestemt statusniveau. Ved slutningen af optjeningsperioden bliver tælleren sæt tilbage på 0. Alle points og miles udover grænsen vil på den måde gå til spilde. Ikke hos Flying Blue. Her bliver kun det nødvendige antal XP trukket fra din konto. Alle XP udover grænsen beholder du. Det kan nogle gange være en fin start på den næste optjeningsperiode. Det hjælper især dem med et rejsemønster, som skifter fra år til år, og dermed har svært at nå et bestemt antal points hvert år.

Beskyttelse af overskuds XP

Mange Flying Blue medlemmer, især dem på det højeste Platinum niveau, har over årene bygget en pæn buffer af XP op på denne måde. Nogle har udtrykt deres bekymring, at denne buffer bliver udhulet under coronakrisen. Mange af dem kan endnu ikke flyve på samme måde som før i tiden, enten på grund af grænselukninger eller andre restriktioner, eller fordi grunden for deres rejser endnu ikke er genopstået. Det nuværende tiltag, hvor manglende XP bliver fyldt op til grænsen, hjælper ikke disse medlemmer, da den fulde mængde bliver trukket fra deres konto hver gang.

For dem indfører Flying Blue nu et ekstra tiltag, hvis ens periode udløber mellem juli 2020 og februar 2021. Hvis mængden af overskuds XP ved næste statuscheck er lavere end ved statuscheck sidste år, så bliver de også fyldt op.

Det betyder, at hvis du havde 500 XP ved statusforlængelde i december 2019, så blev 300 XP trukket fra, for at beholde Platinum status. Du havde dermed et overskud på 200 XP til at starte 2020 med. Uanset hvor mange XP du har ved næste check i december 2020, så starter din nye periode igen med 200 XP. Hvis du har 320 XP, så får du 180 XP gratis oveni, så du igen har 200 XP i overskud til næste periode.

Det gælder også, hvis du ikke når din normale statusoptjening. Hvis du i overstående eksempel ender 2020 med 280 XP, så får du først 20 XP for at beholde din status. Derudover får du 200 XP for også at beholde dit overskud fra sidste periode. Det er altså en meget generøs ordning i kombination med de eksisterende tiltag.

Konklusion

At kunne beholde optjening udover det nødvendige antal for et bestemt statusniveau er en feature ved Flying Blue, som mange medlemmer helt sikkert værdsætter. Det er også en feature, der adskiller sig fra mange andre loyalitetsprogrammer. At kunne beholde overskuds XP på trods af manglende mulighed for at flyve, bliver helt sikkert taget godt imod hos medlemmerne.

Det kan dog undres, hvorfor ordningen kun gælder for medlemmer med kvalifikationsperioder mellem juli og februar. Manglende flyvninger berører alle medlemmer, uanset optjeningsperiode.

I følge en talsperson for Air France-KLM er denne foranstaltning implementeret for medlemmer med en kvalifikationsperiode, der slutter mellem juli 2020 og februar 2021, da de er mest påvirket. Flying Blue er klar over, at medlemmer med en kvalifikationsperiode ud over denne periode også kan blive påvirket. Da situationen stadig udvikler sig, træffes der endnu ingen foranstaltninger for efter denne periode. Flying Blue overvåger imidlertid nøje situationen for at se, om der kræves yderligere support.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *