Flyselskabet PLAY vækster voldsomt og tilpasser sig lufthavnsudfordringer

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det islandske flyselskab, PLAY har netop offentliggjort sin traffikrapport for juni, og tallene viser et flyselskab i kraftig vækst.

Flyselskabet transporterede hele 87.932 passagerer i juni, hvilket er en stigning på 55% fra den foregående måned, hvor PLAY transporterede 56.601 passagerer.I juni var belægningen 79,2% sammenlignet med en belægning på 69,6% i maj.

Se vores sidste trip report fra den første tur fra København til New York via Island her:

Udfordringerne i de europæiske lufthavne påvirker PLAY minimalt

PLAY formåede at overholde afgangstiderne for juni i 79,1 % af tilfældene, hvilket overordnet set ikke lever op til PLAY’s egne høje standarder, men betragtes som et acceptabelt niveau af ledelsen, grundet store vanskelige udfordringer i europæiske lufthavne, som både kæmper med personalemangel og gennemgående forsinkelser.

Disse udfordringer, som skyldes den hurtigt genopståede lyst til at rejse efter COVID-19, har forårsaget betydelige vanskeligheder og forsinkelser i forsyningskæderne såvel som i de fleste lufthavne, som PLAY opererer til. Som de fleste andre flyselskaber har PLAY oplevet forsinkelser i sin tidsplan og lidt af omkostninger forbundet med disse forsinkelser. Disse omkostninger er dog allerede indregnet i virksomhedens forretningsplan og er i overensstemmelse med forventningerne og normen i branchen.

Se et interview med PLAY’s CEO Birgir Jónsson:

PLAY’s CEO, Birgir Jónsson er yderst tilfreds med PLAY’s rolle på det europæiske rejsemarked:

En af grundende til, at PLAY formår at holde sig oven vande i krisetider som denne er, at vi er så nyt et selskab, at hele vores forretningsstrategi er tilpasset flybranchen, som den ser ud i dag, og ikke som den så ud for 20 eller 30 år siden. Derfor er vi superagile og bæredygtige både på et logistisk- og et personaleplan.

Birgir Jónsson, CEO i PLAY.

PLAY opererer nu seks fly

PLAYs sjette fly, en Airbus A320neo, ankom til Island i slutningen af juni og begyndte for nylig at flyve passagerer til PLAY’s destinationer. PLAY opererer nu tre Airbus A321neo og tre Airbus A320neo fly. Disse fly flyver nu passagerer til PLAYs 25 destinationer i USA og Europa.

Læs hele rapporten her.

Foto: Play A321-251N (TF-PLB)i Copenhagen Kastrup Airport (CPH) (Foto: BongoPlanes)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *