FlyViking: Nyt norsk flyselskab

FlyViking

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

En af Widerøes mest kendte flykaptajner; Ola Gievær forlod selskabet i november i sidste år, men har brugt tiden siden til at etablere sit eget flyselskab som ikke er bange for at konkurrere med de etablerede selskaber.

Nu har flyselskabet bestilt sit første fly. En Canadair Dash8-103. Planlagt levering vil være i Calgary, Canada, i månedsskiftet maj/juni, hvor flyet efter nøje teknisk gennemgang, skal flyves over Atlanten til Norge. Luftfartstilsynets krav til trykkabine på rutefly i Norge, gjorde at valgmulighederne angående flytype blev begrænsede. Flyet, en Dash 8-103, er leaset fra Canada og vil blive levert i en opgraderet version for at kunne operere på hele det Norske rutenet.

FlyViking
Skitse af FlyVikings første fly

Forsigtig start

Selskabet vil have operativ base i Tromsø og skal bygges sten på sten. Vi begynder med dette ene fly som efter planen skal ind i rutefart imellem Trondheim – Bodø – Tromsø – Alta – Kirkenes – Murmansk, siges det i en pressemeddelelse fra selskabet.

Dette er en rute som i dag har svag konkurrence og hvor vi mener at der er trafikgrundlag for lønsom drift.
Ejerskab / ledelse
FlyViking AS ejes 100% af holdingselskabet Viking Air Norway AS, hvor ejerskabet fordeler sig sådan:
  • Giæver Invest AS: 95% (Ola O. K. Giæver)
  • Saga Utvikling AS: 4% (Jan K. Kristensen)
  • Ibidium Systems AS: 1,4% (Svein Eriksen)
  • Sol-Berg Holding AS: 0,47% (Per A. Solberg)
Alle ejerne er repræsenteret i selskabets bestyrelse sammen med Stein Terje Dahl og Svein R. Sandve. Bestyrelsesens leder er Ola O. K. Giæver jr.
Vi på InsideFlyer følger spændt med i udviklingen af dette selskab i en ellers hård konkurrence på det norske rute-netværk.
Oprindeligt skrevet på Insideflyer.no af ErlingHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *