Flyselskab indstiller driften

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det kan være svært at drive et flyselskab. År 2018 når knapt at starte før det syv måneder gamle norske flyselskab FlyViking indstiller driften. De sidste flyvninger sker den 12. januar 2018, men man vil gennem etableringen af et nyt aktieselskab forsøge at opretholde ruten mellem Ørland og Oslo. Det skal indtil videre ske gennem leje af fly og personale fra andre flyselskaber.

FlyViking AS er et norsk regionalt flyselskab som tilbyder regionale flyvninger i Nordnorge, samt flyvninger til/fra Gardermoen og Trondheim.

Om årsagen til beslutningen om at indstille driften, siger bestyrelsesformanden Ola Olsen i en pressemeddelelse:

Hovedårsagen til at vi har taget denne beslutning, er at det ikke er økonomisk forsvarligt at fortsætte driften med det materiel vi har i dag.

Selv om det hovedsagelig er manglende økonomiske resultater, som er årsagen til afviklingen, så har store tekniske udfordringer med de tre første Dash 8-100 maskiner været større end forventet. Det har ført til mange aflysninger og tab af kunder. Den fjerde maskine var planlagt til at blive sat i drift i november, men en vital funktion manglede på flyet. Dette umuliggjorde brugen af flyet.

Det har heller ikke været muligt at distribuere billetter gennem Amadeus GDS. Derfor har firmaer, som bestiller rejser gennem et rejsebureau heller ikke kunne vælge FlyViking. Man har heller ikke på flypladserne kunne tilbyde selvbetjent checkin.

Kunder som har bestilt billet til andre ruter end Oslo-Ørland med afgang efter den 12. januar kan få refunderet billetten i henholdt til salgsbetingelser og passageragtigheder.

I 2016 deltog FlyViking sammen med Danish Air Transport i udbudsrunden om en femårskontrakt på kortbanenettet i Nord- og Midt-Norge mod Widerøe. FlyViking startede med kommercielle flyvninger den 27. marts 2017 med ruterne Tromsø–Bodø, og Tromsø–Hammerfest.

Situationen i Norge minder lidt om situationen i Danmark, hvor Danish Air Transport og Alsie Express  er i konkurrence med SAS og Norwegian på indenrigsruterne. Forhåbentlig ser i vi ikke nogen lukninger på de danske indenrigsruter i 2018, men læserne har måske en anden mening. Kommenter gerne her eller på forum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *