Svenske Air Leap rekonstruktionen og stopper flyvningerne

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det svenske flyselskab Air Leap søger om rekonstruktion, som det første nordiske flyselskab i 2022. Flyselskabet vil prøve at genetablere sig, men alle flyvninger stoppede fra og med mandag.

Det har ikke været let at være flyselskab og vi ser desværre løbende flyselskaber, der må lukke ned. Sidst i Norden var det Great Dane Airlines som deværre måtte lukke ned efter at deres primære målgruppe, charterturisterne, ikke har kunne rejse frit i 2 års tid. I går var det så Air Leap som tager den tvivlsomme ære af at være det første nordiske flyselskab der må stoppe flyvninger her i 2022.

Læs mere: Great Dane Airlines går konkurs

Air Leap beskriver selv at hovedårsagen til at de vælger at lukke er at det ikke er økonomiske forsvarligt at fortsætte med at drive flyselskabet videre.

Forudsætningerne for at drive det videre er der ikke og selv om Air Leap har drevet kritiske svenske indenrigsruter igennem de sidste 2 år, så har det ikke været med meget økonomisk støtte fra den svenske stat.

Flyselskabet skriver selv:

Air Leap har bidraget med at vigtig infrastruktur har kunnet bibeholdes under pandemien. Dette burde have været med mere økonomisk støtte i forhold til de ekstra omkostninger vi har haft grundet de mange restriktioner i branchen.

Så nu går flyselskabet ind i en fase om rekonstruktion.

Kilde: Pressemeddelse fra Air LeapHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *