Første besøg hos Clarion The Hub Oslo

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Clarion The Hub er et af Nordic Choice Hotels’ nyeste hoteller i Oslo. Jeg har et stykke tid haft lyst til at prøve hotellet. På min seneste tur til den norske hovedstad fik jeg endelig muligheden.

Clarion The Hub åbnede officielt 20. mars i år. Hotellet, som tidligere hed Hotel Royal Christiania, blev egentlig bygget til Vinter-OL i 1952. Det har været under totalrenovering siden 2017. Hotellet er med sine 810 værelser Norges største hotel målt på antallet af værelser.

Beliggenhed

Clarion The Hub ligger midt i Oslos centrum, med hovedbanegården som nærmeste nabo. Herfra kan du tage express toget til lufthavnen samt sporvognen og metroen. Mange af Oslos attraktioner og seværdigheder ligger bare få minutters gang fra hotellet.

Indtjekning og førstehånds indtrykket

Det var lidt kø da jeg ankom til hotellet søndag aften, så jeg valgte at tjekke ind ved skranken i stedet for at bruge en af automaterne. Det gik hurtigt og smertefrit. Da dette var mit første ophold på Clarion The Hub, fik jeg en hurtig præsentation af hotellets faciliteter. Lobbyen er moderne indrettet, har godt med plads og højt til loftet.

Jeg har været ret loyal over for Nordic Choice Hotels det sidste par år. Dette var mit første ophold efter jeg fik guldstatus, og jeg var spændt på hvordan fordelene ville fungere i praksis. Jeg havde booket et moderat dobbeltværelse (det er de mindste værelser på 14 – 16 kvadratmeter). Jeg blev opgraderet til et noget større standard dobbeltværelse på syvende etage. Med andre ord: En helt fin opgradering.

Værelset

Værelset er flot og moderne indrettet, med en stor dobbeltseng og store puder. Værelset er imidlertid ikke specielt stort og føles lidt overfyldt. Sengen bliver meget dominerende. Det er så lidt plads mellem sengen og minibaren, at man må gå sidelænds for at komme forbi. Værelset har også en lænestol og et lille bord.

Skab med minibar og smart-TV
Lænestol og bord
Men er det kunst?
Sengen fylder meget i værelset

Ifølge beskrivelsen på hotellets hjemmeside har nogle af værelserne skrivebord. Mit værelse er desværre ikke et af disse. Det er et stort minus når man er på forretningsrejse. Værelset har desuden udstyr til at lave kaffe og et 55’’ smart-TV som blandt andet skulle have Chromecast. Det fik jeg aldrig dette til at virke.

Jeg havde problemer med at få temperaturen i værelset under 23 grader, selv om det ikke var specielt varmt udenfor. Efter min smag er det lidt for varmt til, at jeg kan sove behageligt. Der var desuden nogen støj fra et elektrisk relæ i loftet som holdt mig vågen den sidste nat. Det var ikke voldsomt støjende, men når man er først er vågen bliver det hurtigt et irritationsmoment. Jeg fandt aldrig ud af, hvor lyden kom fra.

Både værelset og badet var rent. På hylden over kaffemaskinen står der imidlertid en beskidt underkop med en snavset og klistret teske. Det er ikke verdens undergang, men heller ikke specielt behageligt.

Badeværelset er rummeligt og komfortabelt med en temmelig stor brusekabine. Ligesom andre Clarion hoteller er badeværelser udstyret med produkter fra firmaet Rituals. Du får dog ikke det fulde sortiment af produkter, men du finder både håndsæbe, body lotion, shower gel, hår shampoo og balsam.

Mad og drikke

Morgenbuffeten på Clarion The Hub er fantastisk og jeg mangler ikke noget. Der er et godt udvalg af alt fra søde kager til fisk og skaldyr og varme morgenmadsretter. Morgenmadsrestauranten har også en behagelig atmosfære og masser af siddepladser.

Foruden morgenmadsrestauranten er der også restauranten Norda på hotellets øverste etage. Desværre prøvede jeg ikke denne, men jeg besøgte Calmeyers Garden bar, som ligger tæt på restauranten. Baren har et godt udvalg af øl, vine og cocktails.

Baren Calmeyers Hage ligger ved restauranten Norda på hotellets øverste etage

I stueetagen ligger også Hub Bar som ud over øl, vin og cocktails, også serverer enkle madretter.

Faciliteter

I kælderen ligger af de bedste motionsrum, jeg har set på et norsk hotel. Fitnessudstyret er moderne og af høj standard. Jeg savner virkelig intet af det, jeg har adgang til på mit foretrukne fitnesscenter derhjemme.

I kælderen finder du også en opvarmet pool, sauna og dampbad.

Priser og booking

Mit værelse blev reserveret en uges tid før vores ankomst. Det er helt OK at betale 1.542 kroner for en overnatning. Jeg har tidligere betalt mere for dårligere hoteller i Oslo. Værelset var reserveret direkte på Nordic Choice Hotels hjemmeside og betalt med Nordic Choice Club MasterCard for at få den maksimale optjening af point.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Martin og bragt på vores norske søstersideHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

+ Top moderne hotel med flot indretning
+ Flot indrettet værelse
+ Gode fitness faciliteter
+ Fantastisk morgenmad

Cons

- Værelset er lidt for lille med den valgte indretningen
- Temperaturen på værelset er lidt for høj
- Beskidt bestik på værelset

Service

Beliggenhed

Værelset

Faciliteter

Value for Money

Generel Vurdering

Konklusion

Clarion the Hub leverer stort set et solidt produkt. Der er imidlertid nogle småting, som trækker ned, først og fremmest når det gælder værelset. Standardværelset er ret og slet for lille med den valgte indretning. Hertil kommer en reduceret søvnkvalitet på grund af støj fra elektriske apparater og for høj temperatur. Jeg ved godt, at dette er småting. Men det skal bare være på plads på et moderne tophotel.

Den gode beliggenhed, fine faciliteter og en rigtig god morgenmadsbuffet retter dog op på disse mangler. Nordic Choise Club er en rigtigt godt loyalitets program, hvis du rejser meget i Norden.

4.1

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *