Forældre drømmer sig væk på ferie året rundt

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Sommeren og ferietiden lakker mod enden. Vi skal tjekke ind på arbejdspladsen og til igen at indgå i hverdagens trummerum. Det afholder dog tilsyneladende ikke mange danskere fra at drømme sig væk på ferie.

Mens hver fjerde (24 pct.) af danskerne uden børn drømmer sig væk hele året rundt, så længes fire og af ti (39 pct.) med hjemmeboende børn tilsyneladende efter sol og sommer året rundt. Og jo mindre børnene er, des oftere drømmer vi os væk fra hverdagen. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.000 danskere fra hele landet.

Skolestart, jobstart, madpakker og hverdagslogistik. En solseng og lidt bølgeskvulp lyder umiddelbart bedre.

I hvert tilfælde, hvis man spørger mere end hver fjerde dansker. 28 pct. af danskerne drømmer sig nemlig væk til sol og sommer hele året rundt.

Børnefamilierne hiver dog denne statistik op, idet intet mindre end fire ud af ti (39 pct.) fortæller, at de længes efter at komme væk til sol og sommer året rundt.

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.000 danskere.

Mangel på sommer giver ekstra udelængsel

Mens børnefamilierne således trækker tallene op, så svarer hver fjerde (24 pct.), som ikke har hjemmeboende børn, at de drømmer om at rejse til sol og sommer hele året rundt.

Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo siger:

Mange danskere elsker sol og varme. Vi længes, fordi vi bor på køligere breddegrader, og fordi sol og varme højner vores humør. Med årene er flere da også begyndt at rejse både sommer, efterår, vinter og forår, fordi de kan og føler, de har brug for det. Og når vi så har en sommer som den, vi har lige nu, så bliver vores efterår og vinter i rejsebranchen endnu travlere end ellers.

Familier med små børn har udlængsel

Chancen for at familier fylder meget i regnestykket, når det kommer til salget af rejser, er stort. Og særligt familierne med små børn. I hvert tilfælde ser det ud til, at vi længes mere efter ferie, sol og varme året rundt, når vores børn er små.

Knap hver anden (46 pct.) med helt små børn i alderen 0 til 4 år i undersøgelsen tilkendegiver nemlig, at de drømmer sig væk året rundt. Samme gælder 37 pct. med børn i alderen 5-9 år.

Glenn Bisgaard forsætter:

Der er flere ting, der spiller ind. Familier i dag er, uanset hvordan man vender og drejer det, hårdt spændt for. Derudover så har familier med små børn også ofte flere muligheder for at rejse året rundt, fordi de er mindre afhængige af skolesommerferier. Så alene det, at man har muligheden, spiller nok også ind ift., at man lader drømmene få frit løb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *