Formel 1-weekend i Singapore: Derfor tager Steffen af sted for tiende gang

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Singapore for at opleve det ekstravagante Formel 1-løb på Marina Bay Street Circuit den 20.-22. september. Igen i år rejser han med F1-løbets hovedsponsor Singapore Airlines, der med gode afgangstider fra Københavns Lufthavn gør, at man kan nøjes med at tage fri to og en halv dag.

Lokationen er en af de mest eksklusive tagterrasser i verden. Der er fri champagne og direkte udsyn til Formel 1-banens mest nervepirrende sving. Det danske flag er medbragt og blafrer i vinden. Det giver et sug i maven, når Kevin Magnussen kører forbi og vinker til de forventningsfulde fans, der trofast står klar under paradekørslen. Det kunne lyde som enhver F1-fans vildeste drøm – og det er det måske også.

Steffen Møller til Formel 1 i Singapore. Privatfoto

Asiens Monaco

34-årige Steffen Møller fra Hørning, der til daglig er salgschef og medejer af en virksomhed, der ombygger biler, er en af de danskere, som hvert år i september tager til Singapore for at opleve Singapore F1 Grand Prix. Et løb, der er kendt for at være et af de mest ekstravagante racerløb i verden. I år er ingen undtagelse. Den 20.-22. september er det 10. gang, at Steffen er til Formel 1 i Singapore.

Jeg har set mange racerløb i verden, men Formel 1 i Singapore er et helt unikt løb. I modsætning til mange andre steder bygger man banen op midt inde i byen, kun til lejligheden. Så kører deltagerne om aftenen, hvor banen lyser op – det er ret unikt.

Steffen Møller

Han mener også, at Singapore kan tilbyde en orden og service, som er svær at finde andre steder i verden. Singapore er en fantastisk by! Der er super rent og virkelig styr på tingene. Det er Asiens svar på Monaco – standarden er virkelig høj både i forhold til mad, drikkelse og natklubber.

Ræs og champagne på første række

Udover selve Formel 1-løbet skal oplevelsen være komfortabel og luksuriøs. Derfor er rejsen for 10. gang booket gennem Singapore Airlines og Discovery Travel, som Steffen mener tilbyder den bedste service på markedet både på selve rejsen og i forbindelse med opholdet:

Når jeg er afsted, bor jeg på Fullerton Hotel, som er det gamle postkontor i byen – et femstjernet hotel, som ligger centralt og lige midt på Formel 1-banen. Man kan både se og høre bilerne fra poolen. Bor man på den ’rigtige’ side af hotellet, kan man se Formel 1-banen fra sit værelse. Vi har også en fælles balkon med fri champagne, hvor vi mødes og spiser lørdag og specielt søndag, hvor løbet finder sted. Pakkerejsen, som Singapore Airlines og Discovery Travel har skabt, er et unikt og luksuriøst koncept, som jeg ikke har kunnet komme i nærheden af andre steder som almindelig kunde. Man føler, at man får lidt ekstra. Så det koncept har virkelig fanget mig.

Steffen Møller

Generelt er komforten og lidt luksus vigtigt for Steffen Møller og derfor er den direkte forbindelse til Singapore ret lukrativ. Om lidt over en måned kommer der også en helt ny Airbus A350 på ruten mellem København og Singapore.

Singapore Airlines har nogle lidt sjovere fly, der er indrettet på en mere komfortabel måde. Jeg er så heldig at kunne flyve business class, og det er jo også en del af oplevelsen. Den service, man oplever i Singapore, er virkelig også en hel klasse for sig. Det er så modsat all inklusive og almindelige charterrejser, som det kan blive. Det er forholdsvis ekstravagant og fint – og virkelig en god service. Noget af den bedste service, jeg har oplevet i hele verden.

Steffen Møller

Stærkt fællesskab blandt danske fans

Det er med tiden blevet mere populært at tage på Formel 1-eventyr, og i år skal der omkring 150-170 danske Formel 1-fans med på turen til Singapore. Ifølge Steffen er ca. 80-90 gengangere fra tidligere år:

Selvom det ikke er nogle mennesker, som jeg ses med til hverdag, er det altid enormt hyggeligt at hænge ud ved poolen før et ræs. Vi ses den ene gang om året og får catchet up. Det er lidt unikt, at man kan flytte så mange danskere til Singapore en weekend om året.

Steffen Møller

Steffen Møller synes også, at turen er begyndt at give mere mening med Kevin Magnussen i feltet:

De første gange, jeg var afsted, kørte Kevin Magnusson ikke, så der var man lidt tilskuer uden nationalfølelse. Men de seneste par år, hvor han har kørt i forskellige teams, er der altså noget særligt ved at medbringe det danske flag og hænge det op på terrassen. Når der så er køreparade og Kevin kommer kørerende forbi, ser flaget og vinker til os danskere, så er det virkelig en fed følelse. Så giver det mening at rejse så langt for en weekend.

Steffen Møller

Direkte rute fra København

Selvom Singapore er langt væk, oplever Steffen Møller det ikke helt sådan. Faktisk kan to fridage gøre det – og det er også en af de vigtigste grunde til, at valget igen i år falder på Singapore som Formel 1-destination:

For det første er det en fordel, at man kan flyve direkte fra København. Og så er Singapore Airlines’ afgange vanvittigt gode, for flyver man om torsdagen, er man fremme i Singapore fredag morgen. Så starter man veludhvilet på en ny dag, og det er ret praktisk.

Steffen Møller

Udover pool-hygge og lidt sightseeing de første dage, ligger programmet rimelig fast: 

”Formel 1-løbet foregår altid søndag aften, hvor der også er fest og i år koncert med Red Hot Chilli Peppers. Om mandagen sover man den ud og hygger sig lidt ved poolen. Om aftenen tager vi mod lufthavnen. Tirsdag morgen lander vi i København, og hvis man er rigtig skarp, kan man tage direkte på arbejde. Derfor kan man nøjes med to og en halv fridag, hvis man bor i København og tre dage, hvis man kommer fra Jylland.

Steffen Møller

Udover Formel 1 i Singapore ser Steffen også løb i andre byer. Han har netop booket en tur til Hanoi næste år, hvor løbet afholdes for første gang. Dog er én ting sikker:

Så længe der køres F1 i Singapore, så vil jeg også være der. Det er jo ligesom andre tager på skiferie, så tager jeg til Formel 1 i Singapore. Det er en årlig tilbagevendende begivenhed med fastlagte datoer.

Steffen Møller

Fakta og booking til næste års Formel 1 Grand Prix

I 2019 afholdes Formel 1 Singapore Grand Prix fra fredag d. 20. september til søndag d. 22. september. Læs om det her.

Læs mere om Formel 1 i Singapore her, og book dit næste Formel 1-eventyr til Singapore 2020 på Singapore Airlines’ hjemmeside her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *