Giv Hirtshals og omegn en chance denne sommer

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Denne sommer skal mange af os holde ferie i Danmark. Heldigvis har vi i vores egen lille andedam alle muligheder for, at skabe en fantastisk ferie! Gør du stop eller ophold i Hirtshals og omegn vil du ikke fortryde det.

Selvom regeringen har annonceret en gradvis åbning for rejse til de fleste EU-lande fra 27. juni, så har stort set alle turistorganisationer i Danmark stadig travlt med, at markedsføre netop deres region og VisitDenmark er på banen på banen med en “BareDanmark” kampagne. Naturligvis er kampagnen lavet med et glimt i øjet, men det er lidt synd at det skal hedde “bare”. Vi har så mange muligheder i Danmark. Selvom du har været nødt til, at annullerer din rejse til Sydeuropa så skal du ikke være ked af, at holde ferie i Danmark.

Vælger du det klassiske eller en ny destination?

Det kan være svært at vælge destination indenfor vores egne grænser og mange går måske efter det “sikre” valg. Altså destinationer i Danmark som de har besøgt før, eller hørt godt om fra venner og familie? Jyllands nordvestkyst, med Blokhus og Løkken kommer uden tvivl til at tiltrække mange danskere i de kommende måneder. Det samme gør Skagen helt mod nord.

Jeg vil gerne slå et slag for Hirtshals og omegn. Min familie har sommerhus ved Tornby Strand nogle få kilometer syd for byen, så jeg er kommet i området i mange år. Jeg kommer måske på tynd is med denne kommentar, men selvom der findes store sommerhusområder omkring Hirtshals, så tror jeg ikke Hirtshals klinger lige så sexet som f.eks. Blokhus, Løkken, Lønstrup og Skagen. Mange kender måske bedst byen for færgeruterne til Norge og Færøerne. Det er lidt synd, for der findes mange perler i Hirtshals og området omkring.

Store vidder suppleret med god mad og drikke

Hovedattraktionen er selvfølgelig naturen; Vesterhavet, strandene, de smukke klitter og plantagerne. Selv midt i industriferien er der god plads på de brede strande nord og syd for Hirtshals når bare man bevæger sig lidt væk fra nedkørslerne.

Når du og familien har tilbragt en halv eller hel dag ved stranden, så er det oplagt at supplere med lidt til ganen. Her er der heldigvis også gode valgmuligheder.

Keramik og kaffe

Hvis du vil lidt væk fra strand og sand, så kør cirka en halv time ind i landet til den lille landsby Sørig. Her har keramikeren Dorthe Hansen, indrettet værksted og cafe i byens gamle skole. Ud over smuk keramik, perfekt afstemt i naturens farver, kan du her købe noget af den bedste kaffe i Nordjylland. Til den søde tand findes et udvalg af lækre, hjemmelavede kager.
Fra 1. juli til 9. august er der åbent alle dage fra kl. 11.00 til 17.00.

Gourmet mad i rå omgivelser

Ønsker du et virkelig delikat aftensmåltid, til en rimelig pris, så reserver bord på Restaurant Abstrakt som ligger på havnen i Hirtshals. Restauranten åbnede tilbage i 2018 og har til huse i nogle uprætentiøse og hyggelige lokaler. Servicen er varm og afslappet, og maden, ja, den er altså virkelig god!
Aftensmad serveres onsdag til lørdag fra kl. 17.30 til 22.00. Brunch er også en mulighed, alle lørdage fra kl. 11.00 til 14.00.

Rustik mad rigelige mængder

Foretrækker du noget mere rustikt, og det mener jeg i ordets kærligste forstand, så er Restaurant Munch måske mere noget for dig. Her kan man få en solid schnitzel eller et omfattende stjerneskud. Og glem endelig ikke at slutte af med den hjemmelavede isdessert. En gang hvor mig og fruen spiste middag på Munchs, sluttede vi som vanligt af med is. Da vi fik serveret vores portioner, gjorde et par ved nabobordet store øjne og meddelte resolut tjeneren, at de kunne fint nøjes med at dele et stykke! Hos Munchs er det din egen skyld hvis du går sulten fra bordet. Som en bonus ligger restauranten blot et par hundrede meter fra havet, så der er havkig fra de fleste borde. 
Restauranten er åben mandag til fredag fra kl. 16.00 til sent, og lørdage og søndage fra kl. 12.00 til sent. Bordbestilling kan kun ske via telefon.
Restauranten har til huse oven på den lille købmand af samme navn og der rådes desuden over en række ferielejligheder og varetager udlejning af en række sommerhuse i området.

Mange muligheder for at få pulsen op

Skal du have brændt nogle af de ekstra kalorier af, så gå eller løb en tur på en af de utallige stier der findes i områdets klitplantager. Skal der lidt mere fart på, så spring på en mountainbike og kør en tur på det fantastiske spor i Tornby Klitplantage.

Jeg håber vi ses i Nordjylland denne sommer?

Fotokredit: Forfatteren.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *