Guide: SAS Airbus A350 – Hvor skal du sidde?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Som forberedelse på at SAS den 28. januar 2020 indsætter deres første Airbus A350 i fast rutefart mellem København og Chicago kan vi give dig hjælp til hvor du skal sidde henne i flyet.

Vi har allerede flere gange været indenfor og se flyet – dels på den officielle event, hvor flyet blev afsløret for pressen, men også som en af de bedste kunder ved SAS. Derfor har vi allerede kunne danne os et overblik hvor du skal sidde henne for at få den bedste tur.

Hjælp fra Seat Guru

Hjemmesiden Seat Guru hjælper os med at få et overblik over hvordan kabinen og de 3 forskellige klasser er konfigureret. De har netop udgivet deres først version af kabinelayoutet for netop SAS Airbus A350.

SAS Airbus A350. Kilde: Seat Guru

Et ting som du skal være opmærksom på er at Seat Guru har lavet en mindre fejl i deres grafik i Business Class kabinen. Der ser det ud til at at de ulige rækker har afsætningsbordet ud til gangen. Dette er ikke helt korrekt. Det er de lige rækker der har dette – helt på samme måde som på A330/A340 modellerne.

Billede af række 7 og 8 i den nye SAS Airbus A350. Foto: Henrik Olsen

Det ses tydeligt på ovenstående billede at sæde 7H har afsætningsbordet ved vinduet og sæde 8H har bordet ud til gangen.

At have bordet ud til gangen giver en smule mere privatliv, da den giver lidt mere afstand til dem som går forbi på gangen.

Business Class

SAS Business Class på A350-900. Foto: Peter F

I Business Class kabinen anbefaler vi derfor at du vælger en af de lige rækker for at få lidt afstand til gangen, hvis du rejser alene )på nær række 8, som er tæt på galley området). Rejser du to sammen er det også række 8 vi vil undgå, da det er tættest på galley området, hvor der kan være lidt mere larm og trafik frem og tilbage.

Premium Economy (SAS Plus)

SAS Plus på A350-900. Foto: Peter F

I SAS Plus er alle pladserne ved vinduesrækkerne lige gode. Der kan være en lille fordel ved at være den første række af Plus kabinen, da der er lidt bedre afstand.

En væsentlige forskel på SAS Plus ombord på SAS Airbus A350’eren er at midterrækkerne har 4 sæder. Dermed er der 50% flere midtersæder end på SAS Airbus A330/A340. Så vær opmærksom på dette når du vælger pladser. Vælger du ikke dine pladser, så kan du SAS Plus oplevelse blive markant lavere ved at ende på en midterplads end ved vinduet eller gangen.

Economy (SAS Go)

SAS Go på A350-900. Foto: Peter F

Række 30 er den første række i SAS Plus og den giver ekstra afstand til benene. Så den kan være at foretrække. Det samme gælder for 41A og 41GHJ (men ikke 41BC der er meget udsat ved toiletterne).

I SAS Go er der ikke meget forskel på pladserne, men der er dog nogle vigtige forskelle i forhold til SAS Airbus A330/A340. Det primære er at alle rækkerne i siderne nu har 3 sæder i modsætning til 2 sæder på Airbus A330/A340. Dermed passer det ikke så godt til folk der rejser to og to. Der fik man en god og privat oplevelse. Med 3 sæder, så vil en typisk ende i midten, hvilket ikke er så komfortabelt. Der ville vi faktisk foretrække at rejse med netop A330/A340. Er man en familie på 3 personer, så er den nye A350’er helt perfekt. Der er forsat 3 sæder i midten på samme vis som de fleste andre flyselskaber der nu har en A350’er i drift.

Vi kommer til at teste alle 3 klasser i de nærmeste dage, så følg med i vores anmeldelser fra SAS Business Class, SAS Plus og SAS Go.

Se også hvor SAS forventer at indsætte deres kommende A350’ere her i løbet af 2020:

Kom med indenfor på en videotur af SAS Airbus A350’ere. Videoen er optaget da flyet blev officielt præsenteret for blandt andet pressen. Her ses det tydeligt hvordan sæderne er placeret og hvor du får de bedste pladser.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *